(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

26F, concentració i taula redona en el Dia Internacional dels Periodistes Palestins

19.02.2024

Des que començara la guerra ja han assassinat a més de 100 periodistes a Palestina. Aquest fet mereix una denúncia internacional, per este motiu, des de la Federació Internacional de Periodistes, de la que formem part, ens conviden a totes les associacions professionals a realitzar diferents actes de denúncia el pròxim dia 26 de febrer, Dia Internacional dels Periodistes Palestins.

Amb aquest objectiu hem organitzat una concentració en la seu de la Unió (plaça Forn de Sant Nicolau, 6 baix esquerre), que tindrà lloc a les 18:45 hores, on farem una vigília i guardarem un minut de silenci per tots els companys i companyes assassinats a Gaza.

En acabar la concentració, entrarem al saló d’actes del Col·legi Major Rector Peset on començarà la taula redona ‘Palestina, com contem la guerra quan no podem accedir al lloc del conflicte’ on tractarem la situació que es viu en l’àmbit informatiu a Palestina. Parlarem de com s’està vulnerant el dret de la ciutadania a conéixer la realitat del conflicte a Gaza; perquè la premsa estrangera no pot accedir al terreny; el correcte ús del llenguat periodístic; les notícies falses…

A més, convidem a tots els mitjans de comunicació a fer una concentració el dia 26 de febrer, a les 12 hores, en la porta de les redaccions, i guardar un minut de silenci pels periodistes assassinats. En acabar podeu compartir les fotos per xarxes etiquetant a la IFJ o enviar-les al seu e-mail: communication@ifj.org.

La Federació s’encarregarà de recopilar totes les fotos de les protestes del dia per tal de donar visibilitat a aquesta denúncia.

Taula redona: ‘Palestina, com contem la guerra quan no podem accedir al lloc del conflicte’
– Presenten: Carles Xavier López, director del CM Rector Peset i Vicent Marco, president de la Unió de Periodistes Valencians
– Modera: Lorena Tortosa, periodista i membre de l’executiva de la Unió de Periodistes
– Participants:
Eva Sánchez, cap de missió a Palestina d’Assemblea de Cooperació per la Pau.
Adel Yousef, president de la comunitat palestina a València.
Raquel Segura, periodista Agència EFE amb experiència en la cobertura de la guerra a Palestina.
Lola Bañón i David Segarra, periodistes experts en Orient Pròxim i conflictes internacionals.
– Intervenció sobre el terreny de la periodista Núria Garrido.

Us esperem a tots/es!