(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Segona fase de difusió del ‘Manual d’estil per al tractament de la violència masclista i el llenguatge inclusiu en els mmcc

23.11.2018

Caixa Popular col·labora en la segona fase de difusió del ‘Manual d’estil per al tractament de la violència masclista i el llenguatge inclusiu’ editat per la Unió de Periodistes Valencians amb el suport de l’Ajuntament de Castelló.

Aquesta col·laboració amb Caixa Popular permetrà optimitzar la difusió d’aquest manual i atendre les nombroses peticions que la Unió de Periodistes Valencians ha rebut aquests dies per continuar difonent i divulgant els continguts del Manual en la versió en valencià i en una segona versió digital traduïda al castellà que ja està disponible per a ser descarregada en la nostra web.

El ‘Manual d’estil per al tractament de la violència masclista i el llenguatge inclusiu’ es tracta d’una eina essencial perquè els i les professionals de la comunicació encerten en l’enfocament de les notícies vinculades amb la violència masclista.

Alhora, també proposa una sèrie de pautes per combatre, des dels mitjans, alguns estereotipus que el discurs mediàtic ha contribuït a solidificar en l’imaginari col·lectiu.

A més, aporta algunes fórmules per fer ús del llenguatge inclusiu en l’elaboració de les notícies diàries perquè al cap i a la fi els mitjans són eines de comunicació que, des de la professionalitat i l’ús responsables de la informació, poden contribuir a erradicar la violència que s’exerceix contra les dones.

Aquesta segona fase de la difusió es completarà amb el segon curs de formació gratuït per a periodistes que s’impartirà a Castelló el 30 de novembre i per al qual les inscripcions encara estan obertes. Podeu sol·licitar l’assistència enviant un e-mail a: administracio@unioperiodistes.org.
Anna Gimeno i Remei Castelló, autores del manual, seran les encarregades d’impartir el curs esmentat.

Us recordem que la guia es presentarà a València i Alacant pròximament.
En la seu de la Unió de Periodistes teniu exemplars impresos (versió valencià) que podeu passar a recollir. La versió en castellà només estarà disponible online.

La vicepresidenta de la Unió de Periodistes Valencians, Violeta Tena amb Francesc Alós, director de RSE i Relacions Institucionals de Caixa Popular.