(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes ja forma part del Comité d’Honor de “València Contra el Càncer”

19.07.2016

La ‘Asociación Española Contra el Cáncer de Valencia’ ha donat a conèixer el Comité d’Honor de la I Acció Solidària “València Contra el Càncer”. Un esdeveniment multitudinari que se celebrarà el pròxim 2 d’octubre amb el qual pretén omplir els carrers de ciutadans compromesos amb la promoció d’hàbits de vida saludable i la recaptació de fons per a la recerca contra el càncer.

Presidit per l’alcalde de València, Joan Ribó, integren aquest Comité: Carmen Munt, consellera de Sanitat; Isabel García, diputada de Joventut, Esports i Igualtat; Maite Girau, regidora de Sanitat i Esports; José Vicente Morata, president de la Cámara de Comercio de València; Jaime Giner, president Col·legi Oficial de Farmacèutics de València; Bibiano Martínez, director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana; Pau Pérez Rico, responsable de Relacions Externes d’El Corte Inglés; i Sergi Pitarch, president de la Unió de Periodistes Valencians.

Aquesta iniciativa contempla una gran patinada popular a les 9 hores, una carrera de 5 quilòmetres a les 9.15 hores, una marxa de cinc quilòmetres que eixirà a les 10 hores i una concentració de spinning de 9 a 13 hores en la Plaça de l’Ajuntament.

Amb una participació prevista de més de 20.000 persones de totes les edats, AECC València espera que es convertisca en un esdeveniment esportiu anual de referència en el qual la societat valenciana s’una per a córrer, marxar, patinar, aplaudir, animar i col·laborar en una causa que és responsabilitat de tots.

El recorregut tant de la patinada, com de carrera i marxa tindrà la seua eixida des de l’Estació del Nord, carrer Xàtiva, Torres de Quart, Torres de Serrans, carrer de la Pau, de tornada al Carrer Xàtiva i arribada a la Plaça de l’Ajuntament. Les inscripcions es poden realitzar en www.valenciacontraelcancer.com, www.runcancer.com, www.toprun.es, en les agències de Mapfre a València o en El Corte Inglés.

180.000 EUROS PER A RECERCA ONCOLÒGICA

Aquesta carrera s’emmarca dins el Circuit Provincial AECC València Contra el Càncer, que va nàixer en 2015, i que en aquesta segona edició aconseguirà els 30.000 corredors. El repte d’aquesta segona edició ha sigut ampliar el seu abast per a arribar a les grans poblacions, abastant així tot el mapa de la província de València. Així mateix, s’han incrementat el nombre de marxes perquè tots els ciutadans, sense distinció d’edat ni condició física, puguen participar.

El seu objectiu és recaptar 180.000 € d’inscripcions per a finançar tres projectes de recerca oncològica en institucions valencianes en 2016. Una xifra que se sumarà als 66.245 € recaptats en 2015 que s’han destinat a un projecte de recerca de càncer de còlon.

ET MOUS AMB NOSALTRES?

Sota el lema “Et mous amb nosaltres?”, esport i solidaritat marxen junts en aquest circuit que compta amb la col·laboració de la Diputació Provincial de València, Obra Social La Caixa, Mapfre, Mercedes-Benz València, 42K Running, Toprun, Coca-cola i Fermax Electrònica.

El Circuit Provincial AECC València s’ha convertit en la plataforma que aglutina, sota una mateixa imatge, missatge i finalitat, a les carreres i marxes solidàries que venien organitzant les diferents Juntes Locals que formen l’Associació, clubs d’atletisme i corporacions municipals de manera independent en anys anteriors.

En aquest sentit, es dota a cadascuna de les poblacions del circuit d’una imatge homogènia, web del circuit (www.runcancer.com), plataforma d’inscripció on-line (www.toprun.com), assessorament professionalitzat en coordinació amb els ajuntaments i clubs d’atletisme.

Segons destaca Tomás Trenor, president de AECC València, “aquest Circuit posa l’accent en l’exercici físic, com a mitjà per a prevenir el càncer i portar millor tots els processos de la malaltia. I tot perquè practicar una activitat harmònica i moderada està associat amb la reducció del risc de diferents tipus de càncer, inclòs el de mama i el de còlon. A més, està demostrat que les persones actives toleren millor els tractaments que les sedentàries”.