(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes Valencians rebutja la normativa de la Policia Local de València per al tractament amb els periodistes

25.11.2016

normativa_prensa_plv

València 25 de novembre de 2016. – La Policia Local de València va enviar el passat 11 de novembre una normativa interna sobre els servicis que els policies poden o no oferir a la premsa. L’objecte d’aquesta normativa diu textualment:

“no está permitido en ningún caso dar informaciones a periodistas de cualquier medio si no se ha sido autorizado por la Jefatura del Cuerpo, el Gabinete de Prensa de PLV o por su Jefe de Unidad con el visto bueno de la Jefatura del Cuerpo. Recordar asimismo que la infracción por estas conductas da lugar a apertura de expediente informativo que puede derivar en expediente sancionador a aquellos que las incumplan.”

La Comissió Executiva de la Unió de Periodistes Valencians expressa el seu malestar davant aquesta normativa que coarta la llibertat d’expressió de la Policia, havent de passar qualsevol agent per filtres censors abans de poder parlar amb un periodista i que amenaça als agents que no ho facen amb apertura d’expedient. Aquesta normativa, alguns articles de la qual són de dubtosa constitucionalitat, no només impedeix la tasca d’informar lliurement sinó també el dret a la informació per part de la ciutadania que és novament la part perjudicada. Els periodistes som imprescindibles per a l’enfortiment de la democràcia, sense periodisme no hi ha llibertats.

Des de la Unió de Periodistes demanem que la Policia Local de València es comprometa a garantir als professionals de la informació el dret a exercir la seua tasca sense cap intromissió arbitrària dels caps de les forces de l’ordre públic i retiren aquestes infraccions dirigides als seus agents.

Des de la FAPE i la Unió de Periodistes Valencians seguim lluitant per combatre la Llei Mordassa i La Llei d’Enjudiciament Criminal que a més de limitar la tasca dels professionals de la informació impedeixen el dret a la informació dels ciutadans.

#senseperiodistesnohihaperiodisme
#senseperiodismenohihademocracia