(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

El periodista Adolf Beltran i El Camí guanyen el XVIII Premi Vicent Ventura de la Universitat de València

09.03.2017

El periodista i escriptor Adolf Beltran (soci fundador de la Unió de Periodistes Valencians) i la ruta de senderisme cultural El Camí (www.elcami.cat) són els guardonats amb el XVIII Premi Vicent Ventura, instaurat per la Universitat de València el 1998, per a honorar la memòria del periodista, polític i lluitador cívic mort en 1998. El premi, que consisteix en una escultura de Sebastià Miralles, es lliurarà el 25 d’abril, a les 19 hores, a l’Aula Magna del Centre Cultural la Nau de la Universitat de València.

Aquest reconeixement s’atorga a persones o col·lectius que s’han distingit per la seua trajectòria cívica i de compromís amb la cultura i la llengua catalanes. La comissió organitzadora i el jurat del premi estan formats per la Universitat de València, la Universitat Jaume I, persones que van mantenir una estreta relació amb Vicent Ventura, CCOO, STEPV, UGT, Unió de Llauradors i Ramaders i Unió de Periodistes Valencians.

Adolf Beltran Català. (València, 1958)
Adolf Beltran (València, 1958) és periodista i escriptor. Fou membre del consell de redacció de la revista de literatura Cairell. Va treballar al periòdic de València ‘Noticias al Día’ i al setmanari ‘El Temps’, de la redacció fundacional del qual en va formar part. Del 1986 al 2015 va treballar en el diari ‘El País’, on fou també responsable a València del suplement cultural ‘Quadern’. Actualment és responsable de l’edició valenciana d’’eldiario.es’.

Ha publicat les novel·les ‘No digues adéu’ (1989), ‘Les llunes de Russafa’ (2005), que fou premi Joanot Martorell, i ‘Estribord’ (2015). En el camp de l’assaig, és autor dels llibres ‘Un país possible: Identitat valenciana i modernització’ (1994) i ‘Els temps moderns: societat valenciana i cultura de masses al segle XX’ (2002).

La seua bibliografia inclou també treballs periodístics com els llibres d’entrevistes ‘Vicent Ventura, converses amb un ciutadà’ (1993) i ‘Emili Tortosa, converses amb un directiu compromés’ (2009). L’any 2005 va publicar el llibre reportatge ‘La València lletja’.

És autor del volum ‘Ramon Lapiedra: La raó cívica’ (2002); del llibre de text, en col·laboració amb Gemma Lluch i Montserrat Ferrer, ‘Notícies, disseny i redacció de premsa’ (2000), i de la coordinació i edició d’un volum dedicat a la correspondència que Joan Fuster va mantenir amb Vicent Ventura i Josep Garcia Richart (2002).

És col·laborador en revistes com ‘L’Espill’, ‘Caràcters’ o ‘L’Avenç’, entre d’altres.

Enhorabona company per aquest merescut reconeixement!

El Camí
El Camí és una ruta de senderisme cultural que, amb un traçat continu i senyalitzat, enllaça camins i rutes existents de totes les comarques i illes de parla catalana, i que permet conéixer vivencialment la cultura, la història, el paisatge i la gent de cada terra. Està pensat per a tots els públics, ja que cadascú es pot fer les etapes a mida.

El Camí es va iniciar el 2003 i consta de vora 4.750 Km (camí troncal o principal, senyalitzat amb la marca vermella), més els brancals que aprofundeixen en la resta de municipis de cada comarca (marca groga) i que van creant-se progressivament.

El Camí és un projecte col·laboratiu, tothom hi pot participar de diferents maneres, i també aportar textos a la Camipèdia o publicar activitats a la portada. Està pensat per fer-lo a peu, tot i que moltes etapes també són aptes per fer-les amb bicicleta. El Camí uneix aquells elements patrimonials més rellevants que hi ha entre les poblacions i que fan més atractiva la ruta.

És accessible per a tots els públics i edats amb un grau de dificultat baix o mig. El Camí és, a més a més, generador de relació social entre els caminants i la gent del territori, i vertebra aquest.

Dins de les diferents maneres de fer el camí, una opció és participar en les múltiples caminades organitzades pel Grup de Caminants.

Qualsevol associació, persona o ajuntament pot fer una proposta de caminada d’alguna etapa del Camí pel seu poble. Aquesta proposta es treballa conjuntament amb els responsables del camí per donar-li forma i es explicada per la gent de la comarca.

La pàgina web http://www.elcami.cat recull tota la informació actualitzada i les xarxes socials.