(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Fragments d’un Any estrena versió online

01.12.2016

[vc_row][vc_column][vc_column_text]La Unió de Periodistes Valencians mostra una selecció, en format vídeo i web, dels fets més destacats del període 2014-2016 amb imatges dels fotoperiodistes valencians.

Fragments d’un Any ha estrenat la versió online de l’exposició anual de fotoperiodisme de la Unió de Periodistes Valencians que mostra els fets més rellevants ocorreguts l’any anterior a través de les fotografies captades pels professionals valencians del periodisme gràfic. La nova concepció de Fragments d’un Any ja es pot consultar online.

És un model més informatiu i de documentació que mostra una selecció, en format vídeo i web, dels esdeveniments més destacats del període 2014-2016 mitjançant les imatges aportades per dotze fotoperiodistes valencians membres de la Unió de Periodistes Valencians: Alberto Iranzo, Alberto Saiz, Eva Máñez, Fernando Bustamante, Germán Caballero, Irene Marsilla, José Cuéllar, Jesús Prats, Juan Carlos Cárdenas, Manuel Bruque, Mónica Torres i Rober Solsona. L’objectiu és documentar de manera gràfica i informativa la història contemporània de la Comunitat Valenciana per a facilitar la seua difusió i consulta, de tal forma que es cree un ampli fons documental que inclús puga generar futures exposicions i catàlegs.

Fragments d’un Any és la mostra que la Unió de Periodistes Valencians ha organitzat durant una dècada (2003-2013) i en les seues deu edicions ha exhibit més d’un miler d’imatges. La iniciativa ha evolucionat fins a l’actual Projecte Cultural Fragments, que inclou l’exposició ‘Mitologia del periodisme gràfic’, activitats paral·leles dirigides a professionals i societat civil, la primera beca de producció Fragments i aquesta pàgina web amb contingut multimèdia per a difondre el treball dels fotoperiodistes locals.

La creació d’aquest nou model, més atractiu per a institucions i patrocinadors, ha sigut possible gràcies a la professionalització del projecte, el qual ha rebut el suport de la Diputació de València, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i el MuVIM, així com dels patrocinadors oficials, DKV Assegurances i Consum.

Els esdeveniments noticiables dels últims dos anys s’han reunit en un vídeo amb quasi 80 fotografies de 12 fotoperiodistes de la nostra Comunitat. En la pàgina web  també es pot consultar la biografia d’aquests fotoperiodistes i el que pensen sobre la situació del fotoperiodisme hui en dia, si té una funció social, si és una eina per a donar veu a la societat, si és un art, si es desenvolupa en condicions adequades. A través d’un vídeo que es pot consultar a Facebook i al Canal Youtube es poden veure aquestes entrevistes al complet.

Fragments d’un any s’ha transformat i la selecció de les millors imatges de l’any passen d’estar exposades en un museu, amb una durada determinada, a formar part d’un contingut web on els ciutadans poden seguir consultant i valorant el treball dels fotoperiodistes valencians. D’aquesta manera, deixem el format expositiu per a la reflexió i el format multimèdia per a la informació. Sent accessible per a tothom de forma indefinida i afegint contingut any rere any amb l’objectiu de poder-ho valorar en el seu conjunt amb el pas del temps.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_media_grid element_width=”6″ gap=”10″ grid_id=”vc_gid:1480586953436-95912869-fa12-5″ include=”2110,2109,2108,2107,2106,2105,2104,2103,2102,2101,2100,2099,2098″][/vc_column][/vc_row]