(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes Valencians celebra els 40 anys dels Premis Llibertat d’Expressió

29.11.2021

La Unió de Periodistes Valencians celebrarà el pròxim 10 de desembre, en el Paranimf de la Nau, una gala especial per a commemorar el 40 aniversari dels Premis Llibertat d’Expressió. L’esdeveniment començarà a les 19 hores i estarà conduït pel periodista Juan Magraner.

Durant la gala està previst presentar el llibre i el documental que la Unió de Periodistes ha realitzat amb motiu d’aquesta efemèride. A més, es lliurarà el Premi Llibertat d’Expressió 2021, ajornat el passat mes de maig, als i les periodistes i fotoperiodistes que han patit les conseqüències de l’encara vigent Llei Mordassa, un premi que l’executiva de la Unió va decidir personalitzar en la figura de la fotoperiodista Mireia Comas qui vindrà en persona al lliurament.

Per a celebrar aquests 40 anys del naixement dels nostres guardons, l’associació ha preparat un llibre i un documental. El llibre, “40 anys de la Unió de Periodistes Valencians. Cròniques per a un aniversari” editat per Vincle, és un document coral, redactat per 40 periodistes que d’alguna manera han format part de la Unió de Periodistes Valencians i dels últims 40 anys del periodisme valencià. El llibre recull fites importants per a la Unió: des del 23F i la Transició al naixement de la Unió de Periodistes Valencians, el nostre vincle amb la FAPE, la censura a Fragments, el tractament mediàtic de l’accident del metro, l’obertura i tancament de RTVV, l’aparició d’À Punt o el futur dels mitjans de comunicació… S’entregarà un exemplar del llibre a tots/es els assistents. Els i les associades que no puguen vindre a la gala podran recollir el seu exemplar gratuït a la seu. El llibre estarà també a la venda en la web de l’editorial Vincle i en llibreries.

Després de la presentació del llibre es lliurarà el Premi Llibertat d’Expressió 2021 als i les periodistes i fotoperiodistes que encara pateixen les conseqüències de la Llei Mordassa. Tot i que enguany el guardó tenia un esperit col·lectiu, l’executiva de la Unió de Periodistes va decidir personalitzar-ho en la figura de Mireia Comas, fotoperiodista que va ser notícia arran de la seua detenció per part dels Mossos d’Esquadra mentre cobria un desnonament a Terrassa i que serà l’encarregada de recollir el guardó el pròxim 10 de desembre.

La gala finalitzarà amb la projecció del documental “Història d’una lluita’. Unió de Periodistes Valencians: 40 anys per la defensa de la llibertat d’expressió” produït per Taller Mediàtic.
Per a aquells i aquelles que no pugueu assistir en persona, la gala podrà seguir-se via streaming pel nostre canal de YouTube.

L’acte compta amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Esport de la UV i el patrocini del Banc Sabadell.