(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Coneix la plataforma Baandú

20.01.2017

Tot el món llig continguts escrits per periodistes diàriament. El “producte” creat pels professionals de la comunicació és més demandat que mai. Tot i això sembla que cada vegada és més complicat poder dedicar-se a un ofici que per a la majoria de periodistes és també una vocació.

Per intentar fer front a aquesta aparent contradicció un grup de periodistes valencians, associats a la Unió de Periodistes Valencians, ha creat una innovadora plataforma amb l’objectiu d’implantar un mitjà de comunicació local en cada població de més de 5.000 habitants.

Fins ara els costos feien molt complicat baixar tant el focus de la informació. Però des d’ara, amb Baandú és possible publicar sense cap cost un diari local que arriba via smartphone.

El model de negoci suposa una gran innovació: tot el que genere el periodista en la seua zona exclusiva, és per a ell. La Central proporciona tot debades a canvi de determinades reserves de banners per a poder comercialitzar publicitat de grans marques (normalment inassolibles per als mitjans locals). D’aquesta manera es crea una simbiosi perfecta en què les dos parts, periodista i central, tenen els mateixos interessos.

Altra de les innovacions és la manera d’aconseguir ingressos. Baandú negocia els grans contractes i a més pot facturar pel periodista.

A hores d’ara ja hi ha 27 zones actives de Baandú, la majoria en la Comunitat Valenciana, encara que també han arrancat una població d’Aragó i un barri de Madrid.

L’objectiu de Baandú és crear una gran xarxa de periodistes des de la proximitat. Cap zona de Baandú és competència d’altra, així que les notícies es poden compartir entre distintes edicions per tal de fer més senzill completar les 5 notícies locals de les qual consta cada Baandú.

Tot açò és possible gràcies a una ferramenta informàtica desenvolupada per la Startup valenciana. Amb el Gestor Baandú es pot crear un “telediari” en el mòbil dels usuaris que arriba cada dia puntual a les 8 hores de matí. Una notificació recorda la nova edició Baandú. Amb aquesta estratègia d’edició i notificació s’aconsegueix una enorme fidelització de l’audiència que ha dut a pobles de 9.000 habitants, com ara Cheste o Vilamarxant, a assolir més de 200.000 impressions mensuals.

Pots aconseguir més informació escrivint un mail a contacto@baandu.es o bé telefonant al 687509150