(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió i CEAR convoquen una beca per a realitzar un observatori i anàlisi periodístic de notícies relatives a les arribades de migrants a les costes

11.06.2018

La Unió de Periodistes Valencians col·labora novament amb CEAR (Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat) amb la proposta d’una nova beca per a realitzar un treball d’observació i anàlisi periodístic, d’una durada de 2 mesos (juliol i agost), en els que una o un periodista de la Unió puga analitzar les notícies relatives a l’arribada d’embarcacions amb persones migrants i refugiades  a les costes espanyoles.

La Unió de Periodistes proposa als seus associats/des una beca per un import de 1.500 euros per al o la periodista que realitze aquesta tasca que consistirà a recollir i analitzar les notícies i el tractament mediàtic relatius a aquestes arribades, realitzar un informe amb dades i fer una anàlisi de com s’està tractant aquest fenomen, en especial, en els mitjans de comunicació valencians tant en paper com en format audiovisual.

Els i les interessats/des heu d’enviar al correu de la Unió el currículum actualitzat i una breu proposta de l’enfocament que donaríeu a aquest observatori: administracio@unioperiodistes.org. El termini per a presentar els currículums i propostes finalitza el divendres 15 de juny a les 12 h.

La persona triada disposarà de dos mesos (juliol i agost) per a realitzar l’observatori i el mes de setembre per a convertir les dades i l’anàlisi en un document final.

Aquest observatori, a més ha de servir per a analitzar el tractament que els mitjans fan de la matèria i contribuir a fer una reflexió i millora a l’hora de mostrar aquesta dura realitat amb una perspectiva de gènere i Drets Humans.

Per a la selecció del becari/a es valorarà la seua motivació i que siga una persona compromesa amb aquest tema, amb experiència en assumptes d’immigració o en el tractament de notícies d’aquest tipus.