(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Premis Llibertat d’Expressió 2019

12.04.2019

La Unió de Periodistes Valencians celebrarà el lliurament de la 38 edició dels PREMIS LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ el divendres 3 de maig, Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, a les 19’00 hores, al Saló d’Actes del MuVIM (c/ de Quevedo, 10 de València).

Enguany, la Unió de Periodistes Valencians distingirà amb aquest guardó a:

Els companys/es de la redacció d’El Diario de Mallorca i les delegacions balears de les agències de notícies Europa Press i EFE a qui la policia, amb la connivència de la justícia, va requisar els mòbils personals, la documentació i els ordinadors amb informació sobre el Cas Cursach. Aquest fet va suposar una vulneració del dret al secret professional i per extensió a la llibertat d’expressió. Aquest premi ha de servir per a visibilitzar aquest flagrant atac a la professió i per recordar que el secret professional és un dret dels i les periodistes que ens empara davant els requeriments de tercers i que empara també la font que ens subministra la informació.

A Jamal Khashoggi, periodista saudí assassinat a l’ambaixada del seu país a Istanbul. Aquest periodista, crític amb el règim del príncep Bin Salman, va haver d’autoexiliar-se als Estats Units des d’on escrivia una columna mensual en The Washington Post. Aquest guardó ha de reconéixer la tasca d’aquells/es periodistes que no poden informar lliurement als seus països, que són perseguits, empresonats i fins i tot assassinats per les autoritats a les quals critiquen en els seus articles.L’acte estarà presentat pel periodista Juan Nieto Ivars. Nieto és llicenciat en periodisme per la Universitat Antonio de Nebrija de Madrid. Durant 10 anys ha treballat com a redactor de tribunals a l’edició valenciana d’El Mundo. El juny de 2018 es va incorporar a la televisió pública valenciana on copresenta el magazín À Punt Directe. Ha dirigit el documental el Clan Blasco, estrenat recentment en À Punt Mèdia.L’acte compta amb la col·laboració de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València i del MuVIM.