(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Col·laborem amb la campanya ‘Llegir en valencià, monuments emblemàtics’ de la Fundació Bromera

12.06.2019

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha presentat la catorzena edició de la campanya «Llegir en valencià», dedicada enguany a alguns dels espais més singulars del nostre territori amb el lema «Monuments emblemàtics» i amb la qual col·laborem.

El primer llibre de la col·lecció, La fuga, escrit per l’autora valenciana Gemma Pasqual, es podrà aconseguir gratis aquest diumenge amb el diari Levante-EMV i el 30 de juny amb Información. La resta de títols es podran adquirir cada dissabte i diumenge amb Levante-EMV i cada divendres i dissabte amb Información per només 1 euro.

La col·lecció
«Llegir en valencià, monuments emblemàtics» ens permetrà conéixer de primera mà les històries que, a partir d’un espai significatiu del territori valencià, han imaginat els nostres autors i autores: el monestir de Sant Miquel dels Reis, el castell de Peníscola, la Cova Negra de Xàtiva, el teatre romà de Sagunt, les Covetes dels Moros, el Palau dels Comtes de Cervelló, el Micalet, el far de Sant Antoni, el santuari de Santa Maria Magdalena, el Fadrí i el castell de Dénia.

Són textos escrits expressament per a la campanya per escriptors i escriptores destacats com són Gemma Pasqual i Escrivà, Muriel Villanueva, Xavier Aliaga, Maria Jesús Bolta, Paco Esteve i Beneito, Mònica Richart, Josep Franco, Lliris Picó, Vicent Brotons, Manel Pitarch i Jovi Seser.

Així mateix, les cobertes de la col·lecció han sigut dissenyades per a l’ocasió per il·lustradors i il·lustradores valencians com César Sebastián, Sara Bellés, Júlia Moscardó, David González, Fran Parreño, Jaume Mora, Marc Bou, Alba López Soler, Mar Silvestre, Ximo Gascon i Adela Marzà. A més, a l’interior dels llibres hi ha onze dibuixos dels monuments dissenyats per l’artista valencià Fran Parreño.

Concursos, entrevistes i molt més
Junt a la col·lecció de llibres, hi haurà entrevistes a persones destacades del món de la cultura, l’esport i la política, entre d’altres, i un concurs en el qual els participants hauran de respondre setmanalment preguntes sobre els llibres.

«Llegir en valencià» és una campanya impulsada des de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura en la qual s’han implicatnombroses institucions públiques i privades vinculades al món del llibre i la cultura.
«Llegir en valencià» és l’única campanya d’animació lectora que, des de fa més de tretze anys i de forma ininterrompuda, fomenta la cultura i la lectura en la nostra llengua, i dona a conéixer els costums i les tradicions del poble valencià amb l’edició d’una col·lecció de llibres dirigida tant a lectors i lectores que ja estan habituats a llegir com als qui s’inicien en la lectura en valencià.