(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió i CEAR PV convoquen una beca per a realitzar un observatori i anàlisi periodístic de les notícies referides a persones migrades

04.05.2021

Els i les interessats/des heu d’enviar al correu de la Unió el currículum actualitzat i una breu proposta de l’enfocament que donaríeu a aquest observatori: administracio@unioperiodistes.org.

El termini per a presentar els currículums i propostes finalitzarà el dimecres 12 de maig a les 12 h.

La Unió de Periodistes Valencians col·labora novament amb CEAR (Comissió d’Ajuda al Refugiat) del País Valencià, en la proposta d’una nova beca per a fer un treball d’observació i anàlisi periodístic, en què una o un periodista de la Unió puga analitzar les notícies referides a persones migrades o refugiades i els discursos polítics als mitjans de comunicació en relació amb les persones migrades i refugiades i tot allò que puga tindre a veure amb foment del discurs d’odi, racisme o xenofòbia.

El discurs excloent, contrari a les persones migrants o refugiades, basat en l’odi, la discriminació, la xenofòbia o de preferència nacional, pot donar-se a la construcció de diferents discursos socials, mediàtics o polítics. És per això, que per part de l’ONG es pretén fer aquesta anàlisi que posteriorment formarà part d’un observatori en el marc d’un projecte autonòmic que l’entitat té concedit.

La tasca concreta consistirà a recollir i analitzar les notícies i discursos que apareguen als mitjans de comunicació que tinguen relació amb les persones migrants i/o refugiades i les polítiques migratòries i d’asil. Pretenem identificar el que entendríem per bones i males pràctiques periodístiques, per tal de fer recomanacions de com millorar en el tractament mediàtic.

A més de l’anàlisi, la persona seleccionada realitzarà alguna presentació sobre el treball realitzat en particular, i en general contra el discurs d’odi, la xenofòbia, la desinformació (fake news) en els mitjans i les xarxes, etc. que malauradament està en augment per part de determinats sectors, xarxes i organitzacions.

La Unió de Periodistes proposa als seus associats/des una beca per un import de 3.000 euros (menys la retenció per l’IRPF), per a realitzar aquestes tasques.

Els i les interessats/des heu d’enviar al correu de la Unió el currículum actualitzat i una breu proposta de l’enfocament que donaríeu a aquest observatori: administracio@unioperiodistes.org. El termini per a presentar els currículums i propostes finalitzarà el dimecres 12 de maig a les 12 h.

La persona triada disposarà fins a mitjans d’octubre per a realitzar l’observatori i per a convertir les dades i l’anàlisi en un document final, que s’inclourà en un observatori i la posterior difusió del mateix en diferents xarxes i espais físics.

Aquest observatori, a més, ha de servir per a analitzar el tractament que els mitjans fan de la matèria i contribuir a fer una reflexió i realitzar propostes de millora en el tractament mediàtic i de denúncia del missatge d’odi o de preferència nacional.

Per a la selecció del becari/ària es valorarà la seua motivació i experiència en la matèria, així com la seua trajectòria en temes d’immigració, asil, Drets Humans, lluita contra el racisme i la xenofòbia en les xarxes i mitjans, entre d’altres.