(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Markel Redondo guanya la IV Beca Fragments amb un assaig fotogràfic sobre la transformació del territori

12.06.2020

Més info.: projectefragments.com

L’objectiu final, tal com ha assenyalat Redondo, és el de documentar els efectes que produeixen el desenvolupisme urbà, el turisme i la desertització tant en el paisatge, com en els habitants. “Espere que el projecte servisca també per a reflexionar sobre el tipus d’entorn i el tipus de turisme que volem”, ha afirmat, al mateix temps que ha qüestionat “si busquem un turisme de masses que busca sol, golf i festa o un turisme sostenible que respecte el medi ambient i siga coherent amb l’entorn i la resta d’habitants”.

Markel Redondo (Bilbao, 1978) és graduat en fotografia i vídeo per la Universitat de Bolton (Regne Unit). Va completar els seus estudis a la Xina amb un Màster en fotoperiodisme. Ha col·laborat per a diversos mitjans internacionals i estatals com Time, New York Times, Le Monde, Stern i El País Semanal entre altres. Actualment està representat per Panos Pictures i des de 2018 és operador de drons habilitat per AESA a Espanya.Ha participat en diferents exposicions i festivals com, Getxophoto, DOCfield Barcelona, Singapore International Photo Festival, Angkor Photo festival i Guernsey Photo Festival.

El guanyador de la quarta edició de la beca disposarà d’un any per a realitzar el seu projecte, amb un pressupost de 6.000 euros en honoraris i un mínim de 9.000 per a la producció d’una exposició i un fotollibre. Fragments, amb la coorganització de la Generalitat Valenciana, la col·laboració del MuVIM i de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, i el compromís i patrocini d’Aguas de Valencia és un projecte cultural format per una beca de producció, un projecte expositiu, un projecte editorial i un programa d’activitats que reflexionen sobre el periodisme gràfic.