(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Places esgotades per al taller d’iniciació al Podcast

10.09.2020

La Unió de Periodistes Valencians organitza un taller d’iniciació al Podcast els dies 18 i 19 de setembre. El taller es realitzarà de forma presencial en l’Aula seminari del Col·legi Major Rector Peset. Cadascú haurà de portar el seu ordinador.

A partir de les teories bàsiques del llenguatge radiofònic, el taller planteja una exploració més àmplia dels elements sonors per a la construcció d’una història o d’una narració, crònica, reportatge, programa… S’analitzaran exemples de diverses emissores i territoris, dibuixats des de diferents gèneres i maneres de narrar. S’oferiran tips bàsics per a iniciar-nos en la tècnica de l’àudio, des de com fer un bon enregistrament a quins materials tècnics s’adapten millor a les nostres necessitats i com utilitzar-los de manera senzilla. Finalment, es treballarà l’edició, el muntatge d’àudio i l’aplicació d’efectes per a aconseguir la major autonomia possible durant el procés de l’escriptura sonora.

L’horari de les dues sessions serà el següent:

– Divendres 18 de setembre: de 15:30 a 19:30 hores
– Dissabte 19 de setembre: de 9 a 14 hores

El preu del curs és de 25 euros per associats/des i de 100 euros per a no associats/des. Per motius d’espai, i en compliment de les normes de prevenció i higiene per la pandèmia, les places són limitades.

Important: el període d’inscripció s’obrirà demà divendres 11 de setembre a les 9 hores i finalitzarà en completar les places. Per inscriure-vos cal enviar un email a: administracio@unioperiodistes.org. En el mail indiqueu el vostre nom, cognoms, número d’associat/da (en cas de ser-ho). Una vegada rebut el vostre correu, si queden places, us enviarem el número de compte per pagar el taller. La plaça quedarà reservada en rebre el justificant de pagament.

La primera sessió la impartirà María Jesús Espinosa de los Monteros (directora de Podium Podcast i Podium Studios de PRISA Radio, una xarxa global de podcast en espanyol guanyadora en 2016 del Premi Ondas Nacional a la Millor Plataforma Radiofònica por Internet). La classe del 19 de setembre la dirigirà Laura Romero (realitzadora sonora, autora de ràdio i investigadora en narratives sonores).

PROGRAMA DEL CURS

SESSIÓ 1 INTRODUCCIÓ AL MÓN DEL PODCASTING
Divendres 18 de setembre, de 15:30 a 19:30 hores
– Ecosistema Podcast Espanya, Llatinoamèrica i Global. El paper de l’audioperiodisme.
– Allotjament, plataformes i xarxes. Mètriques, audiències, i drets d’autor.
– Com escriure pensant en so. Exemples de ficció, documental i branded-podcast.
– El cas Podium Podcast. Monetització de l’àudio online: publicitat dinàmica, programàtica, nativa i branded-podcast.

SESSIÓ 2 NARRATIVA SONORA, CREACIÓ I TÈCNIQUES D’ÀUDIO
Dissabte 19 de setembre, de 9 a 14 hores
– Elements sonors i llenguatge radiofònic aplicat a la producció actual.
– Anàlisi narrativa de podcasts i de creacions sonores pioneres.
– Tècniques d’enregistrament d’àudio per a podcast: tipus de micròfons, de gravadores, d’interfícies d’àudio, d’auriculars.
– Creació de recursos sonors: ritmes, temps i disseny d’identitat sonora.
– Catalogació, arxiu, selecció de material gravat.
– Tips per a l’edició d’àudio: exercicis pràctics. Quin programari usar i quins són els efectes de so i els recursos creatius que podem aplicar.
– Tips per a la mescla, masterització i exportació d’un podcast.