(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes Valencians tria nova executiva per a l’exercici 2021-2025

27.03.2021

València, 27/03/2021. La Unió de Periodistes Valencians ha celebrat hui dissabte 27 de març una assemblea extraordinària telemàtica per a triar a la nova comissió executiva que representarà a l’associació fins a l’any 2025.

La nova executiva de la Unió de Periodistes Valencians està encapçalada novament per Noa de la Torre Alfaro (El Mundo), a la qual acompanyen en aquesta nova etapa:

Cristina Chirivella Berga, periodista en el gabinet de premsa del grup parlamentari Compromís en Les Corts, actual secretària general de la Unió de Periodistes i membre d’anteriors executives.
Violeta Tena Barreda, periodista del setmanari El Temps i vicepresidenta primera en l’actual executiva.
José Luis Obrador Bravo, coordinador de 20minutos a València i vicepresident segon en l’actual executiva.
Natxo Andreu Palomares, periodista freelance, amb experiència en la ràdio esportiva sent ara col·laborador de RNE i IB3 ràdio, director de gabinets de comunicació i tresorer de l’actual executiva.
Alicia Martí Cintero, periodista en La Razón Comunitat Valenciana, on du a terme tasques de coordinació i s’ocupa de la informació política.
Antoni Rubio Reverter, columnista del setmanari El Temps, escriptor i professor de llengua i literatura, després d’haver passat per mitjans com El Mundo i Las Provincias.
Germán Caballero Martí, fotoperiodista del diari Levante-EMV i Premi Manuel Castillo de la Universitat de València en 2014; ha publicat des de Palestina, Líban, Turquia, la frontera sud de Mèxic o des del Marroc i Melilla, entre d’altres.
Silvia Zarza Jiménez, periodista i filòloga amb més de vint anys treballant en l’agència de notícies Europa Press Comunitat Valenciana, on actualment és la responsable de les seccions de Cultura i Educació i redactora en cap.
Vicent Marco Moreno, periodista, guionista i escriptor format a València, França i Itàlia. Després de passar per la redacció esportiva de Ràdio 9, ha treballat per al València CF, Culturplaza, el Terrat, Mediapro, Secuoya i ha col·laborat amb la BBC, Eurosport o el València Basket.
Diego Aitor San José Valdés, periodista al diari Levante-EMV, després d’haver passat per El Mundo i Les Corts i haver treballat com a freelance a Sud-amèrica.
Lorena Tortosa Guerrero, periodista i comunicadora audiovisual amb més de 20 anys d’experiència en redaccions informatives de televisió, ràdio i web. És politòloga especialitzada en relacions internacionals i experta en gènere i en Drets Humans.
Rosana Peiró Vidal, periodista i màster en Podcast i Àudio Digital, va treballar durant 20 anys al periòdic La Razón i és Premi Difusió Casa Caridad 2018.
David Blay Tapia, periodista i consultor en teletreball, ha ajudat persones del món de l’esport, la gastronomia i les startup.

L’objectiu de la nova executiva és continuar amb la defensa de la dignitat del periodisme i dels seus professionals en una època molt complexa per a la professió, així com donar suport i ferramentes (formació, assessoria…) als socis i sòcies per a desenvolupar la seua tasca en un escenari cada vegada més precari.

“Volem que s’escolte la veu de la Unió de Periodistes Valencians en l’esfera pública com ja s’ha fet en els darrers anys i, particularment, en aquests mesos de pandèmia, on hem reivindicat per exemple un pla d’ajudes públiques per als mitjans vinculat al manteniment dels llocs de treball o hem lluitat contra els vetos a periodistes amb l’excusa de la Covid”, ha explicat la presidenta.

En eixa línia es vol continuar amb la defensa dels periodistes autònoms i de la llibertat d’expressió, una de les senyes d’identitat de la Unió de Periodistes. Sense oblidar el debat sobre el present i futur del periodisme, que haurà de passar per la dignificació de les condicions laborals.

La llista ha estat l’única candidatura que s’ha presentat al procés electoral de renovació de càrrecs, celebrat hui en assemblea extraordinària, i ha sigut ratificada per aclamació dels associats/des presents.