(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes exigeix l’eliminació de les restriccions per a la premsa en les institucions públiques valencianes

27.10.2021

La Unió de Periodistes Valencians s’ha adreçat a institucions públiques valencianes, com ara les Corts i la Conselleria de Justícia, per tal que s’eliminen les restriccions en l’aforament que obstaculitzen la tasca informativa dels i les periodistes.

Es tracta d’una reivindicació que l’organització professional majoritària de periodistes en la Comunitat Valenciana basa en la nova normalitat i les normes que estan en vigor des del passat 9 d’octubre.

Mentre qualsevol activitat professional pot gaudir de l’eliminació de les restriccions, hi ha institucions com les Corts Valencianes que encara limiten l’assistència de periodistes a les sales de les comissions, tal com ha passat a la sessió de la Comissió de Política Social i Ocupació de dimarts 26 d’octubre. Un fet que significa la retallada en el dret a informar dels i les professionals dels mitjans.

D’altra banda, la Unió de Periodistes també ha traslladat a la Conselleria de Justícia les queixes de periodistes que no poden entrar als juís en la Ciutat de la Justícia, coartant així la transparència i la llibertat d’informació.

Així, des de la Unió de Periodistes Valencians, a banda de la situació de seguretat que per a les persones implica l’escenari de la pandèmia de la COVID-19, considerem que, com a paper essencial dels i les periodistes i els mitjans de comunicació, cal que les institucions públiques garantisquen el dret a la informació i apliquen una nova flexibilització en les mesures per eliminar els aforaments per a la premsa.

La Unió de Periodistes Valencians entén i accepta els protocols de seguretat però qüestiona la incoherència política a l’hora d’aplicar unes mesures sanitàries que, en molts casos, estan servint d’excusa per a limitar sense cap fonament el treball periodístic.