(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Taller ‘Comunicar el suïcidi en els mitjans de comunicació. Un canvi de paradigma’

13.11.2020

Dijous 19 de novembre
De 9:30 a 11:30 hores
En el nostre Canal Youtube

El pròxim dijous 19 de novembre de 9:30 a 11:30 hores organitzem el taller online ‘Comunicar els suïcidis en els mitjans de comunicació. Un canvi de paradigma’ que impartirà la nostra companya María de Quesada, periodista i autora del projecte ‘La niña amarilla’ per a la prevenció del suïcidi.

El curs es podrà seguir en obert a través del nostre Canal de Youtube. Les persones assistents rebran, al final del taller, les indicacions per poder sol·licitar un certificat d’assistència.

María de Quesada ens parlarà sobre els mites del suïcidi, quines normes seguir per a comunicar aquesta realitat d’una forma rigorosa i respectuosa; ens ensenyarà a identificar quan un suïcidi és notícia i com tractar eixa informació; ens mostrarà les recomanacions de l’OMS al respecte i proposarà que tots junts generem tractaments informatius sense estigma per a aquest problema social.

Amb aquest curs, i a petició de molts companys/es, la Unió de Periodistes Valencians vol seguir amb el treball que ja inicià amb la Conselleria de Sanitat resultat del qual es publicà una guia per a mitjans de comunicació amb l’objectiu de “trencar el silenci” sobre el suïcidi i poder aplicar mesures preventives contra aquest problema de salut pública.