(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes denuncia que Mislata cobreix una plaça de periodista amb el perfil d’una categoria inferior

07.04.2022

La Unió de Periodistes Valencians denuncia l’objectiu de l’Ajuntament de Mislata de cobrir un lloc de periodista amb un perfil d’una categoria inferior. El consistori valencià ha publicat les bases per a la constitució d’una borsa de treball temporal per a ocupar “llocs d’auxiliar de continguts de mitjans de comunicació” com a funcionaris interins, però amb una categoria del subgrup C1.

L’oferta, per tant, no demana als aspirants estar en possessió d’un títol universitari de Periodisme, sinó que únicament planteja el requisit de tindre un títol de Batxillerat o Formació Professional Superior. No obstant això, amb les bases de la convocatòria es posa de manifest les vertaderes funcions del lloc de treball, ja que donen la màxima puntuació en la baremació de mèrits al grau o llicenciatura de Periodisme. Aquest fet és totalment incongruent amb el plantejament de l’Ajuntament que no estem davant de places de periodistes.

De fet, el temari per a la prova pràctica sobre els coneixements relacionats amb el lloc de treball contempla com a “matèries específiques” el gabinet de comunicació, la redacció periodística, les fonts informatives o les emissores municipals de ràdio i televisió de Mislata.

Per tant, des de la Unió de Periodistes Valencians lamentem que siga una administració pública la que promoga la pràctica de cobrir un lloc de treball d’una determinada categoria pagant el sou d’una inferior, i que tant afecta al col·lectiu periodístic. Per aquest motiu, instem a l’Ajuntament de Mislata a rectificar la convocatòria de la borsa de treball.