(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes condemna la detenció i denúncia de la periodista Joanna Giménez

09.11.2022

La Unió de Periodistes Valencians condemna la detenció i denúncia posterior patida per la companya periodista Joanna Giménez i Garcia després d’informar d’una protesta pacífica al Museu del Prado.

La companya del diari El Salto i membre de la Unió de Periodistes, no formava part del col·lectiu que havia organitzat la protesta i s’identificà com a periodista en tot moment. Malgrat això, l’endemà dels fets va ser requerida en comissaria, sota amenaces i de manera arbitrària, on va acudir voluntàriament.

Joanna es troba ara en llibertat provisional i se l’acusa de danys contra el patrimoni, a pesar que les imatges demostren que estava allí només en qualitat de periodista. Aquest fet suposa un atac contra la llibertat de premsa i un intent de dissuadir a altres periodistes d’informar de protestes pacífiques.

No és la primera vegada que denunciem els atacs i les denuncies contra periodistes i fotoperiodistes en l’exercici de la seua feina. Considerem que, una vegada més, són fets inadmissibles i recordem a la Policia Nacional la necessitat de respectar i garantir el treball dels i les professionals de la informació. En cas contrari, es vulnera greument el dret a la informació. La Unió de Periodistes ha posat a disposició de l’afectada els serveis jurídics de l’organització.