(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Presentació de l’informe ‘El tractament del suïcidi en els mmcc de la Comunitat Valenciana’ resultat de la Beca Emili Gisbert

07.06.2023

El pròxim dimarts 13 de juny, a les 10:30 hores, us esperem en l’aula seminari I del Col·legi Major Rector Peset per a presentar l’informe resultat de la Beca Emili Gisbert 2022.

Les autores del treball, Cristina Martínez i Marina Gordillo presentaran, acompanyades per Vicent Marco, president de la Unió de Periodistes Valencians, l’informe que han realitzat sobre l’evolució del tractament informatiu del suïcidi en els mitjans de comunicació de la Comunitat Valenciana de 2018 a 2021 i les claus que cal seguir per a realitzar un periodisme actiu en la prevenció de la mort per suïcidi. Es tracta d’un treball pioner en aquest àmbit que esperem que a partir de dimarts passe a estar present en totes les redaccions.

Els objectius del present estudi han sigut dos principalment. El primer, recordar les recomanacions a l’hora de tractar un fet noticiós i resoldre tots els dubtes que puguen sorgir amb noves pautes i conceptes teòrics. El segon, trobar la manera en què el tractament informatiu de la mort per suïcidi s’incorpore al seu propi procés de desambiguació, que consistix en el fet que, després de reconéixer-se el problema social del suïcidi, es legitime i incloga en les rutines productives dels mitjans de comunicació. És a dir, que s’oferisca un tractament informatiu a este problema més enllà del fet noticiós d’una mort per suïcidi i es potencie la tasca social i formativa dels mitjans des d’un periodisme de servei públic i preventiu.

Una vegada presentat, l’informe estarà disponible en la nostra web, en la secció MANUALS, tant en versió digital valencià com en versió castellà perquè tothom tinga accés al mateix.

Us esperem dimarts en la presentació i sobretot us demanem que consulteu l’estudi, ajudeu en la seua difusió i que seguiu les seues recomanacions al respecte.