(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

II edició Beca Emili Gisbert de la Unió de Periodistes Valencians

19.01.2016

Reunits a València, el 14 de gener de 2016, el jurat format pels membres de la Comissió Executiva Unió de Periodistes Valencians ha concedit la beca d’investigació periodística Emili Gisbert als associats:

Fulgencio Torremocha Llinares
Esma Kucukalic Ibrahimovic

Objectiu: investigar i aportar propostes de qualitat per a impulsar el sector periodístic, clau per a la societat, cultura i democràcia valenciana.
Proposta 2016:

Per a enguany, la Unió de Periodistes Valencians ha convocat la segona edició la beca Emili Gisbert amb l’objectiu d’estudiar l’impacte de la crisi en les condicions laborals dels periodistes i periodistes gràfics valencians i en la seua ocupació durant el període 2007-2015.

Amb la crisi econòmica la professió periodística ha estat una de les més perjudicades i on més treball s’ha destruït. Són molts els grups mediàtics que aquestos anys han acomiadat a gran part de la seua plantilla amb importants EROS que han deixat les redaccions amb pocs professionals, saturats de feina i en unes condicions laborals del tot precàries. La Unió de Periodistes Valencians considera important investigar aquesta situació. Raó per la qual amb la beca Emili Gisbert es proposa l’estudi de l’impacte de la crisi en les condicions laborals dels periodistes i periodistes gràfics valencians.

La resta de projectes i/o candidats que s’han presenten a la beca Emili Gisbert passen a formar part d’una borsa de becaris. En cas que alguna de les persones triades trobara ocupació, s’adjudicaria la beca per ordre de llista en la borsa de becaris. L’ordre de la borsa es el següent: 1ª Yolanda Jover Olmos, 2ª Cristina Valero Tortajada, 3er Gonzalo Gayo Corbella.

Els dos projectes i/o candidats triats treballaran en comú per tal de redactar un projecte final on quede definit com ha impactat la crisi en les condicions laborals del periodistes i periodistes gràfics valencians.

El Termini per a lliurar el treball-projecte final conclourà en dos mesos a partir de la concessió de la beca.
El document final s’aprovarà en Assemblea Extraordinària convocada per la Unió de Periodistes Valencians.