(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes Valencians treballarà amb el Consell per a incloure la perspectiva de gènere en els mitjans de comunicació

19.01.2016

El president de la Unió de Periodistes Valencians, Sergi Pitarch i Violeta Tena, periodista de la Comissió Executiva de La Unió de Periodistes, s’han reunit amb el secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez. Fruit d’aquesta sessió, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Unió de Periodistes Valencians han acordat crear un front comú per a aconseguir més presència de la perspectiva de gènere en el llenguatge periodístic i en el tractament de les notícies en els diversos mitjans de comunicació.

En la reunió s’han abordat mecanismes de col·laboració i coordinació entre l’administració i els periodistes de la Comunitat Valenciana així com la necessitat d’establir ferramentes conjuntes que permeten visibilitzar de forma clara els delictes d’odi, en els mitjans de comunicació.

La Unió de Periodistes ha proposat a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives la creació d’un Cercador d’Expertes, en col·laboració amb les universitats valencianes i els col·legis professionals. El Cercador d’Expertes vindria a ser una pàgina web amb una base de dades de dones valencianes procedents de diversos camps professionals. L’objectiu, visualitzar les aportacions de les dones, especialment en els camps on tradicionalment no hi ha hagut presència femenina. Alhora el Cercador facilitaria la tasca dels periodistes i les periodistes en posar al seu abast les dades de contacte de gent acreditada en els més diversos camps d’estudi i professionals. El director general d’Igualtat, Alberto Ibáñez, s’ha compromès a convocar a una reunió a tots els agents implicats per tal d’impulsar aquest portal.

D’una altra banda, i en la línia de millorar el tractament de la violència masclista en els mitjans de comunicació, la Unió de Periodistes i la Conselleria s’han mostrat partidàries d’actualitzar el Manual per a periodistes sobre la violència domèstica ‘Notícies amb llaç blanc’ que la Unió va publicar l’any 2002.