(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes critica les restriccions informatives en el procés de vacunació infantil

14.12.2021

La Unió de Periodistes Valencians denuncia les restriccions d’accés que les conselleries d’Educació i de Sanitat volen imposar als mitjans de comunicació que cobriran el procés de vacunació infantil. Educació els ha comunicat que, per motius relacionats amb la pandèmia, no podran accedir als centres educatius on a partir de demà 15 de desembre es durà a terme la vacunació contra la COVID-19 en menors. Només un mitjà de comunicació en modalitat de pool (distribuint les imatges a la resta) hi podrà accedir.

Aquesta decisió de restringir el dret a la informació i la llibertat de premsa sobre un tema de màxima actualitat i interés públic, per desgràcia, no sorprén, ja que plou sobre mullat. Durant tota la pandèmia, tant la Conselleria d’Educació com la de Sanitat han restringit en moltes ocasions l’accés d’informadors gràfics i periodistes a centres educatius, hospitals i residències en moments de màxim interés informatiu quan en la resta de l’estat sí que es permetia aquest accés. Així, el territori valencià ha patit un greu atac a la pluralitat informativa que ha privat a la ciutadania valenciana d’imatges que en altres territoris sí que s’han publicat.

Amb la situació epidemiològica actual i amb el procés de vacunació avançat, la decisió de restringir l’accés als periodistes i fotoperiodistes no està justificada. La mordassa informativa, al·legant motius relacionats amb la pandèmia i per evitar aglomeracions, contrasta amb altres moments de màxim interés informatiu com l’inici de la vacunació massiva. Aleshores, amb dades de contagis més elevades i amb bona part de la població sense immunitzar, la Generalitat va convocar als mitjans de comunicació sense cap mena de restriccions d’accés. En aquest cas, des de la Unió de Periodistes hem proposat la possibilitat d’organitzar una cobertura gràfica per torns, tot garantint el respecte a la privacitat dels menors.

Denunciem aquest nou intent de control de la informació patit pels periodistes i informadors gràfics i demanem a les conselleries d’Educació i de Sanitat la reconsideració d’aquesta decisió que afecta greument a les valencianes i valencians en el seu dret a la informació. No a les mordasses informatives amb l’excusa de la pandèmia!

#StopMordassaInformativa
#InformacióElTeuDret
#InformarElNostreDret