La Unió de Periodistes Valencians demana als mmcc respectar el dret a la protecció de dades

València 6 de maig de 2019.

El passat 2 de maig alguns mitjans de comunicació publicaren una notícia relativa a l’admissió a tràmit, per part del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Paterna, d’una querella presentada pel PP on denunciaven un presumpte delicte de prevaricació per suposats contractes irregulars en À Punt. L’encapçalament d’aquesta interlocutòria especificava, clarament, que aquest document contenia dades personals que no s’havien de difondre, ja que les persones citades, algunes d’elles periodistes associats/des a la Unió de Periodistes Valencians, no figuraven en l’esmentada interlocutòria com a persones físiques investigades o acusades de cap delicte, per tant la difusió i publicació de les seues dades suposava una vulneració del dret a la protecció de dades.

Alguns mitjans de comunicació ja han corregit aquesta informació en les seues versions digitals. Des de la Unió de Periodistes Valencians instem a aquells que encara no ho hagen fet a rectificar i retirar les dades personals de la notícia publicada, ja que la seua difusió suposa una vulneració del dret a la protecció de dades de les persones afectades i per extensió del seu dret a l’honor i a la intimitat. A més, aprofitem per a demanar als companys i companyes molta cura en el tractament d’aquests tipus d’informacions perquè no torne a ocórrer una situació similar.

Comissió Executiva

Contacta amb nosaltres

Gràcies per contactar. Et contestarem tan prompte ens siga posible.

Not readable? Change text. captcha txt