(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Premis Llibertat d’Expressió 2016

12.03.2016

En l’Assemblea General de socis de la Unió de Periodistes Valencians reunida dissabte 27 de febrer de 2016, s’acordà per majoria dels vots dels assistents:
Lliurar el Premi Llibertat d’Expressió 2016 a la TV pública de Polònia, per la dimissió en bloc de la seua direcció davant el control i manipulació de la nova llei de mitjans del govern ultraconservador de J. Kaczynski. Segons aquesta nova llei és el govern qui nomena els consells de direcció dels mitjans públics que fins ara es nomenaven per concurs públic. Això ha provocat la dimissió de tota la direcció de la televisió pública polonesa, per ser un atac frontal contra la llibertat d’expressió. L’Assemblea ha considerat que per eixa actitud de rebuig a la manipulació i al control dels mitjans públics pels polítics, i més en un any en què les Corts estan negociant la nova ràdio i televisió publiques valencianes, aquest premi posa al debat el tema del control dels mitjans.

D’altra banda, la Unió de Periodistes Valencians, a proposta dels seus associats, entregarà un segon Premi Llibertat d’Expressió 2016, d’àmbit nacional, al funcionari Fernando Urruticoechea. La Unió ha decidit premiar la seua valenta i incansable lluita per denunciar la corrupció a tots els ajuntaments on ha treballat. Una lluita dura que ha pagat molt cara. Urruticoechea fa més de 28 anys que treballa com a interventor d’ajuntaments. Ha passat per Galdácano, Ermua, Leganés, Castro Urdiales, Crevillent i Oriola. S’ha convertit en un dels funcionaris espanyols que més casos de corrupció ha destapat. Les seues denúncies han aconseguit inhabilitar a dos alcaldes i obrir investigació contra altres 6 alcaldies. Volem premiar aquesta tasca compromesa i denunciar la desprotecció amb què es troben aquests treballadors públics que intenten fer la seua feina denunciant les irregularitats de l’administració i que a canvi només reben pressions, assetjament i solitud.

El guardons es lliuraran el dia 3 de maig de 2016 a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau, coincidint amb el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa.