(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes Valencians celebra la 35 edició dels Premis Llibertat d’Expressió 2016

14.04.2016

L’acte de lliurament dels Premis se celebrarà el dimarts 3 de maig, Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, a les 12’00 hores, al Paranimf del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (c/ La Nau, 2 de València)

Enguany, la Unió de Periodistes Valencians distingirà amb aquest guardó a:

La TV pública de Polònia, per la dimissió en bloc de la seua direcció davant el control i manipulació de la nova llei de mitjans del govern ultraconservador de J. Kaczynski. En representació de tots els companys recolliran el premi Katarzyna Janowska, directora de la secció de Cultura a la TVP i Karolina Lewicka, presentadora i reportera de la TVP, acomiadada després de fer-li una entrevista al viceprimer ministre de Cultura.

– L’interventor municipal Fernando Urruticoechea, per la seua valenta i incansable lluita per denunciar la corrupció a tots els ajuntaments on ha treballat. Una lluita dura que ha pagat molt cara. Urruticoechea fa més de 28 anys que treballa com a interventor d’ajuntaments. Ha passat per Galdácano, Ermua, Leganés, Castro Urdiales, Crevillent i Oriola. S’ha convertit en un dels funcionaris espanyols que més casos de corrupció ha destapat. Les seues denúncies han aconseguit inhabilitar a dos alcaldes i obrir investigació contra altres 6 alcaldies. Volem premiar aquesta tasca compromesa i denunciar la desprotecció amb què es troben aquests treballadors públics que intenten fer la seua feina denunciant les irregularitats de l’administració i que a canvi només reben pressions, assetjament i solitud.

La Unió de Periodistes Valencians és l’organització professional que aplega i representa els informadors valencians davant la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) i la Federació Internacional de Premsa (FIP), organitza des de 1981 aquesta convocatòria que reconeix a professionals i organitzacions que s’han distingit per la seua defensa de la llibertat expressió.

L’acte compta amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la U.V.

LOGOTIP GUARDÓ 10 A.P.P.V  Unio

vicerectorat

#senseperiodismenohihademocràcia
#senseperiodistesnohihaperiodisme
#PerUnsMitjansPúblicsEnValencià