(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes homenatjada per Casa Caridad

20.07.2016

Casa Caridad celebrà ahir el seu 110 Aniversari amb un record molt especial a les tres entitats que van crear l’Associació en 1906: l’Associació de la Premsa, el Col·legi de Farmacèutics i l’Ajuntament de València.

A principis de segle XX, el periodista Luis Gil Sumbiela, el farmacèutic José García Zahonero i l’alcalde de l’època, José Sanchís Bergón van ser els impulsors d’ “una central que s’encarregara d’arreplegar donatius i atendre i alimentar als més necessitats”. Ahir van ser Sergi Pitarch, president de la Unió de Periodistes, Jaime Giner, president de l’Il·lustre Col·legi de Farmacèutics de València, i Joan Ribó, l’alcalde de la ciutat, els que van rebre el reconeixement pel paper que van jugar aquestes tres institucions en promoure la lluita contra la pobresa fa ja més d’un segle. Antonio Casanova, president de Casa Caridad els va fer lliurament de la imatge de Casa Caridad, un distintiu creat en bronze per l’artista valencià Miquel Navarro.

casa_caridad_reconeixement01El president de la Unió de Periodistes en el seu discurs d’agraïment va destacar el treball incansable d’aquesta ONG durant aquests 110 anys. Pitarch va comparar la tasca de Casa Caridad amb la dels periodistes: “La Casa Caridad, igual que els bons periodistes, s’ha dedicat a lluitar per la justícia social. A denunciar i evidenciar les contradiccions del sistema, i com no, a ajudar i a mostrar com eixe sistema injust deixa fora a milions de persones, marginats econòmics i immigrants, entre altres.” afirmà el president de la Unió.

Aquest xicotet homenatge s’emmarcà en la inauguració del nou Multicentre Social de Casa Caridad, situat en el barri de Benicalap, i que es dedica a l’atenció a persones sense llar en estat convalescent i a famílies i menors en risc d’exclusió. L’acte, al que van assistir més d’un centenar de persones, va comptar amb la presència del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, la vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, la Secretària d’Estat d’Igualtat i Serveis Socials, Susana Camarero, i l’alcalde de València, Joan Ribó.