(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

En memòria de Bernat Capó

14.03.2017

La Unió de Periodistes Valencians està de dol.

Aquest matí ens ha deixat Bernat Capó i Garcia, escriptor, periodista i soci fundador de la Unió.

Bernat Capó, nascut a Benissa (Marina Alta) en 1928, ha mort en el seu domicili a l’edat de 89 anys, tal com ha fet saber l’ajuntament d’aquest municipi a través d’un comunicat. El consistori ha decretat tres dies de dol oficial, jornades en les quals les banderes d’aquesta administració local onejaran a mig pal.

Es condicionarà el Centre d’Art Taller Ivars perquè tot aquell que ho desitge puga acomiadar l’escriptor, demà dimecres 15 de març a partir de les 18 hores. Així ho han demanat també els familiars de Bernat Capó, que han agraït les mostres d’afecte rebudes.

El passat mes d’octubre del 2016 l’Ajuntament va nomenar Capó  Fill Predilecte de Benissa, aquesta decisió va comptar amb el suport de la Unió de Periodistes Valencians que va unir-se a la resta d’entitats que demanaren aquest merescut reconeixement per a l’escriptor.

Recentment, Bernat Capó va rebre també l’homenatge de la Universitat d’Alacant (UA), que li va concedir el seu Llorer d’Or, màxima distinció honorífica de la institució acadèmica, en reconeixement a la seua “trajectòria professional i cívica, absolutament admirable i l’excel·lent prestigi en el camp de les lletres i el valor de la solidaritat, amb una vida consagrada al periodisme en diferents mitjans de comunicació i a la creació literària, amb una obra absolutament valuosa i singular en el seu context”.

La Unió de Periodistes Valencians sent profundament esta pèrdua i trasllada a la seua família tot el nostre suport i ànim. Bernat Capó estarà al nostre record per sempre.