(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes Valencians organitza les jornades sobre Periodisme i Transparència

10.11.2017

Periodistes d’investigació i tribunals de La Marea, La Vanguardia i Diario Público, així com de Jot Down Magazine intervenen a les jornades sobre Periodisme i Transparència per a exposar com desenvolupen els seus treballs periodístics i quins entrebancs d’accés a la informació hi troben malgrat la Llei de Transparència. L’acte està organitzat per la Unió de Periodistes Valencians amb la col·laboració de la Conselleria de Transparència i de l’Internet Freedom Festival.

A les jornades, que tenen com a objectiu l’anàlisi i debat sobre els límits d’accés a la informació pública, participen també periodistes especialitzats en casos d’espionatge, testimonis i víctimes de la corrupció i la Plataforma en Defensa de la Llibertat d’Informació.

Convençuts tots, que com més transparència menys corrupció i major salut democràtica, tot i que el camí per esbrinar assumptes rellevants amagats als arxius però d’enorme interés per a l’opinió pública és complex i requereix una adequada formació dels professionals.

PROGRAMA

Dimarts 14 de novembre. Transparència i nou periodisme.

Antonio Maestre, periodista i documentalista en La Marea. Col·laborador habitual a La Sexta.

Carlota Guindal, periodista de Tribunals a La Vanguardia. Abans El Confidencial i El Español des d’on investiga i destapa el Cas Lezo.

Noemí López Trujillo, periodista freelance. Escriu a Jot Down Magazine i eldiario.es. Autora de “Volveremos”.

Dimecres 15 de novembre. Transparència i els límits d’accés a la informació.

Fernando Rueda, periodista d’investigació i professor universitari. Autor, entre d’altres, de “La Casa” i “El dosier del Rey”. Actualment condueix la secció “Materia Reservada” al programa La Rosa de los Vientos d’Onda Cero.

Luis Gonzalo Segura de Oro Pulido. Extinent de l’Exèrcit de Terra, autor d’ “Un Paso al Frente”, “Código Rojo” i l’assaig “El Libro Negro del Ejército Español”. El 2015 va ser expulsat de l’exèrcit per denunciar corrupció a les Forces Armades.

Carlos Enrique Bayo, periodista d’investigació al Diario Público des d’on publica sobre “Las Cloacas de Interior”.  El 2016 Diario Público dona l’exclusiva sobre les gravacions de les polèmiques converses entre l’exministre d’Interior Jorge Fernández Díaz i el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya.

Dijous 16 de novembre. Cap a una nova transparència: el paper de les institucions.

Manuel Alcaraz, conseller de Transparència de la Generalitat Valenciana.

Yolanda Quintana, secretaria general de la PDLI (Plataforma en Defensa de la Libertad de Información).

Ana Garrido, testimoni de la Fiscalia Anticorrupció pel cas Gürtel. El 2009 destapa les pràctiques irregulars de la Gürtel a l’Ajuntament de Boadilla (Madrid). Des de la Plataforma X la Honestidad lluitenper una llei de protecció dels denunciants de casos de corrupció.

Dates: Del 14 al 16 de novembre.

Horari: 18.30 h

Lloc: Octubre Centre de Cultura Contemporània.

Entrada: lliure i gratuïta, limitada a l’aforament.

Us esperem a tots/es!