(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Torna Fragments amb l’exposició de Carlos Aguilera i conferències telemàtiques sobre periodisme gràfic

17.03.2021

Treball guanyador de la III Beca Fragments, “Educandos de Benejuzar”. © Carlos Aguilera

Dates d’interés
24.03.21 – Obertura exposició Carlos Aguilera.
01.04.21 – Conferència online de Lua Ribeira.
08.04.21 – Conferència online de Cristina de Middel.
14.04.21 – Conferència de Juan de la Cruz Megías en la sala d’actes del MuVIM.
21.04.21 – Conferència de Carlos Aguilera en la sala d’actes del MuVIM.

Més informació en www.projectefragments.com

El projecte cultural de la Unió de Periodistes Valencians, Fragments, arrancarà el pròxim 24 de març amb l’exposició a la sala Parpalló del MuVIM del projecte guanyador de la tercera Beca Fragments, ‘Educandos de Benejúzar’ de Carlos Aguilera, sobre les festes patronals a la Vega Baixa. A més, en aquesta quarta edició del projecte cultural, es realitzaran conferències telemàtiques a càrrec de Carlos Aguilera i els fotògrafs Lua Ribeira, Cristina de Middel i Juan de la Cruz Megías amb l’objectiu de reflexionar sobre el periodisme gràfic i la relació entre el llenguatge visual i la informació.

Enguany comptarà de nou en el MuVIM amb una exposició col·lectiva a càrrec dels alumnes de l’EASD, ‘Exercicis en Velluters’, que sorgeix després d’un conveni de formació entre l’escola i l’associació de periodistes.

Exposició de Carlos Aguilera
‘Educandos de Benejúzar’, de Carlos Aguilera, és un assaig fotogràfic desenvolupat a la Vega Baixa del Segura durant els mesos d’estiu, quan multitud de pobles celebren les festes patronals. El projecte se centra en els aspectes de les festes que queden al marge de la programació oficial, lluny dels escenaris i els focus.

Aquest projecte, guanyador de la tercera Beca Fragments, es presenta tant com exposició en el MuVIM, com en format llibre. L’exposició, que enguany no comptarà amb esdeveniment inaugural a causa de les recomanacions sanitàries i restriccions per la Covid-19, començarà dimecres que ve 24 de març i podrà visitar-se fins al 30 de maig.

Programació 2020
Malgrat ser un any excepcional, la Unió de Periodistes Valencians no ha volgut renunciar a la seua programació formativa i per això, es realitzaran conferències telemàtiques en les quals fotoperiodistes i ciutadania en general tindran l’oportunitat de formar-se amb professionals del sector.

Cristina de Middel, fotògrafa alacantina de l’agència Magnum Photos, reconeguda per investigar l’ambigua relació entre la fotografia i la veritat, proposa en la seua conferència ‘Vida i Milagros’ un viatge en primera persona sobre la seua experiència i la seua decisió d’allunyar-se de la mirada tradicional.

La fotògrafa Lua Ribeira, impartirà una conferència titulada ‘Subida al Cielo y otras historias’ en la qual plantejarà la posició i el paper del fotògraf en la producció de sèries fotogràfiques de gran importància social.

Juan de la Cruz Megías parlarà sobre els seus orígens i de com la seua afició es va convertir en la seua professió. “Podem entendre un futur sense abelles, sense memòria, sense àlbums fotogràfics, sense cultura?” es preguntarà en la seua conferència titulada ‘Trovadores contemporáneos’.

El cicle de conferències finalitzarà amb la presentació per part de Carlos Aguilera del llibre i l’exposició “Educandos de Benejúzar” sota el títol “Especialidad en tapas variadas” on ens parlarà sobre les festes, la fotografia, allò ‘cutre’, els pasdobles i les cotxeres.

Pel que fa als tallers, Ricardo Cases, Ángel Álvarez, Sonia Berger i Dani Rodríguez impartiran un taller intensiu en el qual s’abordarà la creació d’un llibre de fotografia.

Beca Fragments
La Unió de Periodistes Valencians convoca anualment una beca per a la producció d’un assaig fotogràfic sobre la història contemporània de la Comunitat Valenciana. La proposta guanyadora de l’any 2020, que es troba en fase de producció, ha sigut la presentada per Markel Redondo sobre la transformació del territori.

Institucions participants
Organitza: Unió de Periodistes Valencians i MuVIM (Àrea de Cultura de la Diputació de València).
Coorganitza: Generalitat Valenciana (Conselleria d’Educació, Cultura i Esport).
Patrocina: Global Omnium (Fundación Aguas de Valencia).
Col·labora: EASD: Escola d’Art i Superior de Disseny de València.