(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

El projecte sobre el Cabanyal de Laura Silleras, guanyador de la segona Beca Fragments de la Unió de Periodistes Valencians

16.04.2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

València, dilluns 16 d’abril de 2018. La Unió de Periodistes Valencians ha atorgat a la fotògrafa valenciana Laura Silleras la segona Beca Fragments per a la producció del seu projecte sobre el Cabanyal. El jurat, compost per l’editora de Dalpine, Sonia Berger, el fotògraf i director del departament de fotografia de la Reial Acadèmia de les Arts de la Haia, Rob Hornstra, i el periodista gràfic i membre de la Comissió Executiva de la Unió de Periodistes Valencians, Biel Aliño, ha escollit, entre 36 propostes presentades, el projecte de Silleras que pretén abordar els submons que conformen el barri.

Segons explica l’autora en la seua proposta, “molt s’ha escrit i fotografiat sobre l’aspecte artístic del Cabanyal, sobre la seua trama urbana o sobre els seus valors arquitectònics, però poc sobre els seus habitants”. En aquest sentit, pregunta si és aquest barri “un lloc sotmès a un perpetu naufragi” i respon, en qualsevol cas, que “és un univers en extinció que seria bo explicar i recontar abans que siga definitivament oblidat”. Laura Silleras té una vinculació autèntica amb aquest barri en el qual va viure la seua infantesa i al que va tornar en 2014 per a com ella mateix afirma, fotografiar la seua obsessió pel Cabanyal.

El membre del jurat Rob Hornstra ha destacat que “Silleras, en la sèrie sobre el seu propi barri, combina el seu destacat talent fotogràfic amb una perspectiva interna que ens porta a una visió fascinant”. Per la seua banda, Sonia Berger ha ressaltat “la forma propera en què retrata la identitat d’un barri, la història del qual s’ha vist amenaçada especialment en els últims anys per plans urbanístics que han condicionat la vida dels seus veïns. Amb un cuidat color, fotografia d’una forma molt directa i en profunditat la immediatesa del que ocorre en el carrer, un entorn carismàtic que malgrat la seua resistència corre el risc de desaparéixer”.

Laura Silleras (València, 1979) es dedica a la fotografia des de fa més d’una dècada. Ha treballat a Nova York com a assistent de Natan Dvir i Irina Rozowsky enl’International Centerof Photography i ha rebut beques per a atendre en workshops amb Mary Ellen Mark. Va rebre un esment d’honor en el primer PhotoMeeting OCEMEX (Ciutat de Mèxic, 2011), va representar la II edició del Photo Meeting Ull de Peix (Barcelona 2012) i va ser finalista en el FotoPress nº20 de La Caixa. Porta des de 2013 elaborant el seu projecte documental sobre el barri del Cabanyal.
La guanyadora de la segona edició de la beca disposarà d’un any per a realitzar el seu projecte, amb un pressupost de 6.000 euros en honoraris i un mínim de 9.000 per a la producció d’una exposició i un fotollibre. Fragments, amb el compromís i patrocini de DKV Seguros i la col·laboració del MuVIM i de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, és un projecte cultural compost per una beca de producció, un projecte expositiu, un projecte editorial i un programa d’activitats que reflexionen sobre el periodisme gràfic.

[/vc_column_text][mk_gallery images=”3700,3699,3697,3696,3695,3694,3693,3692,3691,3690,3689,3688,3687″][/vc_column][/vc_row]