(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Manual i guia d’estil pel tractament informatiu i polític del ‘sensellarisme’

29.12.2016

La situació en què viuen les persones sense llar continua sent desconeguda per a la majoria de la població i sovint, quan es parla o s’escriu sobre elles, es reprodueixen estereotips que perpetuen la seua estigmatització.

Els mitjans de comunicació contribueixen a construir la imatge que la ciutadania té d’aquestes persones. El seu paper és clau a l’hora d’oferir una imatge real d’aquests homes i dones i, així, evitar una visió excloent basada en prejudicis i en el desconeixement.

És per això, que la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), constituïda a Barcelona el 2005 per fer front a aquest fenomen, ha elaborat una sèrie de recomanacions de cara al tractament informatiu d’un problema que requereix una mirada atenta per part dels professionals dels mitjans de comunicació. En aquesta feina la XAPSLL ha comptat amb l’assessorament del Consell de la Informació de Catalunya (CIC).

La XAPSLL ha elaborat: