(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Premis Llibertat d’Expressió 2018

25.04.2018

La Unió de Periodistes Valencians celebrarà el lliurament de la 37 edició dels PREMIS LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ el dijous 3 de maig, Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, a les 19’00 hores, al Paranimf del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (c/ La Nau, 2 de València).

Enguany, la Unió de Periodistes Valencians distingirà amb aquest guardó a:

  • Els i les periodistes i fotoperiodistes que el 9 d’Octubre van ser agredits, verbalment i físicament, per grups feixistes d’ultradreta, mentre treballaven cobrint els diferents actes de celebració del Dia de la Comunitat Valenciana. En representació de tots/es els i les companys/es recollirà el premi el fotoperiodista Germán Caballero.

  • El col·lectiu mexicà CIMAC, ‘Comunicación e Información de la Mujer’ amb una doble intenció, la de premiar el perillós treball dels i les periodistes mexicanes, que es juguen la vida diàriament per a informar, i el vessant de gènere que aquest col·lectiu desenvolupa amb la seua missió de generar i publicar informació noticiosa sobre la condició social de les dones, assegurar que les i els periodistes incorporen els drets humans de les dones en el seu treball quotidià, així com promoure els mitjans com una eina de transformació educativa i social que servisca com a estratègia perquè les organitzacions civils transmeten les seues activitats, demandes i propostes. En representació de CIMAC recollirà el premi la seua presidenta Lucía Lagunes Huerta.

L’acte estarà presentat per la nostra companya associada Majo Siscar, guanyadora del XIV Premi Internacional de Periodisme Manuel Alcántara, corresponsal a Mèxic durant 7 anys i actualment periodista de eldiario.es.

L’acte compta amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Esport de la UV.