(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Convoquem la VI edició del projecte ‘Llegir Premsa als IES’ per al curs 2018-2019

05.06.2018
  • Per a l’edició del curs 2018-2019, catorze professionals de la informació, associats a la Unió de Periodistes Valencians impartiran les classes del projecte ‘Llegir Premsa als IES’ per fomentar entre l’alumnat l’esperit crític, l’interés i la reflexió sobre l’actualitat a través de la lectura de la premsa.

  • El projecte, que es va dur a terme per primera vegada a la Comunitat Valenciana el curs 2013-14, va dirigit als i les alumnes de 3r i 4t d’ESO dels IES públics del nostre territori.

La iniciativa parteix del consens entre la Unió de Periodistes Valencians i l’Obra Social “la Caixa” sobre la importància que el coneixement de l’actualitat té en la formació integral dels futurs/es universitaris/es.

AMPLIEM EL TERMINI FINS AL 29 DE JUNY!

Els requisits per impartir els tallers seran:

1.- Estar associat/da a la Unió de Periodistes Valencians (al corrent del pagament de les quotes trimestrals)

2.- Estar a l’atur (enviant document acreditatiu d’alta al SERVEF)

3.- Enviar projecte (màxim 3 fulls)

Una vegada finalitzat el termini establert per a la recepció dels programes, la Comissió Executiva de la Unió de Periodistes Valencians valorarà i estudiarà tots els projectes presentats, i en farà la tria. Als i les periodistes seleccionats/des se’ls assignarà l’IES prèviament triat per l’executiva.

Els i les periodistes han d’actuar com a dinamitzadors dels grups amb tres objectius: fomentar el coneixement dels mitjans de comunicació, promoure el respecte al pluralisme informatiu i crear consciència sobre la necessitat d’estar informats/des.

Les sessions s’han d’organitzar al voltant de temes d’actualitat, tenint en compte que van dirigits a estudiants de 3r i 4t de la ESO (14-16 anys) i per tant d’alguna manera han de ser assumptes amb els quals es puguen sentir identificats.

En cadascun dels IES es duran a terme dos sessions de treball. En la primera d’elles, el/la periodista farà una introducció sobre què és el periodisme i els diferents gèneres (notícia, entrevista, articles, reportatges …) que trobaran en un diari.

I en la segona sessió es reproduirà el format d’una roda de premsa per fomentar la participació de l’alumnat, que preguntarà al periodista al voltant de l’actualitat que prèviament s’haurà exposat a l’aula.

Data límit per rebre propostes,  divendres 29 de juny de 2018.

Si us interessa col·laborar, heu d’enviar a: administracio@unioperiodistes.org

*nom i cognoms  

*document acreditatiu que esteu donats d’alta al SERVEF

*curriculum vitae

*projecte (pdf) -3 fulls màxim- ‘Llegir Premsa als IES’