(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Concessió beca per a realitzar un manual d’estil sobre tractament de violència masclista i llenguatge no sexista en els mmcc

25.06.2018

Reunits a València, el 22 de juny de 2018, el jurat format pels membres de la Comissió Executiva de la Unió de Periodistes Valencians ha concedit la beca per a la redacció d’un manual d’estil per al tractament en els mitjans de comunicació de la violència masclista i el llenguatge no sexista, convocada amb l’Ajuntament de Castelló, al projecte de les companyes:

ANNA GIMENO BERBEGAL I REMEI CASTELLÓ BELDA

Com a reserves, en cas que les persones triades no pogueren realitzar el treball, s’adjudicaria la beca a la segona o tercera proposta més votades que són les de: Aurora Edo, en segon lloc, i Rocío Ros, en tercer lloc.
Volem agrair la participació de tots/es els candidats/es, les propostes tenien un alt nivell i ha estat complicat triar-ne una.

Objectiu de la beca: facilitar a tots i totes els i les professionals de la comunicació un manual per abordar la violència masclista com un fenomen de caràcter social, que té les seues arrels en una realitat social que continua sent desigual. Igualment, vol proporcionar les línies mestres per fer un tractament informatiu adequat i responsable de les dones víctimes de la violència masclista. Per últim, el manual ha de facilitar les eines bàsiques per fer ús d’un llenguatge inclusiu.
Aquesta iniciativa, a més, s’emmarca dins del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista (línia estratègica 4, punt 6).

Les persones becades hauran de lliurar el seu treball a la Unió de Periodistes l’1 d’octubre de 2018. La presentació pública del manual tindrà lloc a Castelló en el context de la celebració del 25 de novembre, Dia Internacional de Lluita Contra la Violència Masclista.