(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Jornada de debat sobre el paper de les periodistes feministes en la lluita contra la desigualtat de gènere

01.02.2019

“Quin és el nostre paper?” És la principal pregunta que abordaran en una jornada de debat a València nou periodistes feministes que amb diverses iniciatives han col·laborat a visibilitzar la contribució que la comunicació crítica fa a una societat més justa amb tots dos gèneres.

Mercedes Domènech, Cristina Fallarás, Anna Gimeno, Ana Bernal-Triviño, Remei Castelló, Isabel Cadenas-Canó, Ana Reviejo i Emilia Bolinches participaran dijous que ve en dues taules redones que tindran lloc en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, organitzades pel departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació i el grup d’investigació Mediaflows. Així mateix, s’han sumat a aquesta iniciativa la Comissió d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la facultat, la Unitat d’Igualtat de la Universitat i la Unió de Periodistes Valencians.

La primera de les taules, titulada ‘#LasPeriodistasParamos, la gestació d’una col·lectivitat laboral femenina’, abordarà el naixement, consolidació i conseqüències d’una xarxa de professionals que va començar a treballar conjuntament des del mes de febrer de 2018. La moderarà María Iranzo, professora i investigadora de la Universitat de València que ha dut a terme una investigació d’aquesta etiqueta en xarxes socials.

Amb el títol ‘Cap a una vaga feminista. Mesures comunicatives a adoptar. Associacionisme’, el segon dels debats abordarà com el col·lectiu pot contribuir a conscienciar a les futures periodistes, i a les dones en general, de la importància d’exigir una societat justa i igualitària. Moderarà la discussió Violeta Tena, vicepresidenta de la Unió de Periodistes Valencians i responsable de l’espai ‘Observatori de la igualtat’ en Apunt.

El cartell de la jornada ha sigut dissenyat per Paula M. Rufat. “És una jove que mira al capdavant amb poder i moltíssima seguretat. En el seu muscle la insígnia de #LasPeriodistasParamos i en el seu interior, totes les persones que unides a ella fan força i lluiten per un món més igualitari”, ha explicat la il·lustradora valenciana.

Per a més informació:
María Iranzo
652155258