(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Carlos Aguilera guanya la tercera Beca Fragments de la Unió de Periodistes Valencians amb un assaig fotogràfic sobre la cara B de les festes patronals

05.04.2019

La Unió de Periodistes Valencians ha atorgat al fotògraf alacantí Carlos Aguilera la tercera Beca Fragments per a la producció d’un assaig fotogràfic que mostrarà el ‘making of’ de les festes patronals dels pobles de la Vega Baixa. La comissió executiva de la Unió de Periodistes, davant la falta d’acord unànime del jurat, va decidir atorgar la beca a aquest projecte.

Segons explica l’autor en la seua proposta, “la intenció d’aquest assaig és fotografiar tot allò que queda fora del programa de festes. Tot allò amb què un regidor no es faria una foto per a pujar-la al Facebook del partit. Tot el que no brilla, tot el que no ix en el diari Informacion l’endemà. L’assaig podria definir-se, per tant, com una espècie de cara B o ‘making of’ de les festes patronals. Un conjunt d’imatges el punt en comú de les quals és que formen part de les festes, però no de la part que acostumem a veure”.

Carlos Aguilera (Los Montesinos, Alacant, 1993) Estudia Comunicació Audiovisual en la Universitat de Granada i Fotografia en la Universitat de Carolina del Nord. Ha cursat el Màster en Producció i Investigació en Art en la Universitat de Granada. Recentment ha rebut la beca del Màster BASE per a completar la seua formació a l’escola d’arts visuals Lens (Madrid). Ha participat en exposicions, taules redones, i impartit xarrades i tallers. El seu treball ha sigut publicat en diferents catàlegs d’exposicions i com fanzine monogràfic dins de la col·lecció Cuadernos Valencianos.
En l’àmbit de la gestió cultural, ha fundat el Photobook Club Granada, des del qual organitza activitats relacionades amb els llibres de fotografia des de 2014, i ha participat en la producció de les I Jornades de la Imatge Fotogràfica Àgora Fotolab (2016) i del festival de fotografia SUMA (2016).

El guanyador de la tercera edició de la beca disposarà d’un any per a realitzar el seu projecte, amb un pressupost de 6.000 euros en honoraris i un mínim de 9.000 per a la producció d’una exposició i un fotollibre. Fragments, amb la coorganització de la Generalitat Valenciana, la col·laboració del MuVIM i de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, i el compromís i patrocini d’Aguas de Valencia i Consum, és un projecte cultural que es compon d’una beca de producció, un projecte expositiu, un projecte editorial i un programa d’activitats que reflexionen sobre el periodisme gràfic.