(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes Valencians, preocupada pel futur d’À Punt

08.07.2019

La Unió de Periodistes Valencians vol expressar la seua preocupació pel futur d’À Punt ara que s’acaba de complir un any del començament de les emissions de televisió i que s’inicia la nova temporada d’estiu amb un panorama d’incertesa per davant.

Des d’un principi, la Unió de Periodistes ha defensat la necessitat d’una nova radiotelevisió pública, de qualitat, independent i en valencià després del tancament de Canal 9. En eixe sentit, ja hem manifestat la nostra opinió sobre l’oportunitat perduda que va suposar l’elaboració de les primeres borses provisionals amb un barem que continuem considerant injust i discriminatori i que es jutjarà en l’Audiència Nacional el pròxim 23 de juliol.

En tot cas, i al marge de la via judicial, la posada en marxa d’À Punt ha de considerar-se com una molt bona notícia per al conjunt de la societat valenciana, que ha pogut recuperar els seus mitjans públics, així com per a la indústria audiovisual i la professió periodística. Però això no pot amagar els problemes que hui en dia amenacen la radiotelevisió.

En primer lloc, fa mesos que les productores van començar a denunciar retallades de pressupostos i programes per part d’À Punt, la qual cosa ha acabat derivant en la cancel·lació de determinats espais i, en conseqüència, en l’acomiadament de treballadors i treballadores que no saben si podran continuar en altres projectes. Però la gestió i planificació per part dels òrgans rectors d’À Punt no ha afectat únicament a les productores privades, ja que fins i tot hem hagut de lamentar la supressió d’un informatiu matinal, molt abans del començament de la temporada d’estiu, que depenia directament del servei d’informatius públic, és a dir, dels recursos propis i de la plantilla de l’ens públic. Cal recordar que la llei blinda els continguts informatius com a servei públic.

Ara bé, cal també demanar al Govern valencià i als diferents representants polítics una clara aposta per la radiotelevisió pública, un suport explícit per a un mitjà de comunicació que hui pot dir-se plural perquè dona cabuda a totes les veus, i que necessàriament hauria de ser referent i motor del sector audiovisual, periodístic i cultural valencià, amb un model viable a curt i llarg termini.