(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

10 de març, taller ‘Islamofòbia de gènere en els mmcc’

02.03.2023

El taller és gratuït, cal fer inscripció abans del 7 de març en AQUEST FORMULARI.

La Unió de Periodistes Valencians col·labora amb l’associació G-CHIME, Asociación para la inclusión social de la mujer musulmana, en l’organització d’aquest taller que tindrà lloc el divendres 10 de març, de 9:30 a 12:30 hores, al Col·legi Major Rector Peset (Plaça Forn de Sant Nicolau, 4).

El taller és gratuït, cal fer inscripció abans del 7 de març en AQUEST FORMULARI.

G-CHIME és una entitat integrada per un grup de xiques musulmanes d’entre 18 i 30 anys formades en diferents àmbits com són treball social, periodisme, comunicació i màrqueting, psicologia, animació, integració, dret, etc. l’objectiu de la qual és la lluita contra la islamofòbia de gènere.

Actualment G-CHIME està desenvolupant una campanya de sensibilització en el marc del projecte Magic, “Mujeres musulmanas como agentes activos en la construcción de una nueva narrativa”, l’objectiu de la qual és previndre la islamofòbia de gènere a Espanya i Bèlgica, en particular en els mitjans de comunicació.

El taller tindrà lloc el dia 10 de març i seguirà aquesta estructura:

Part 1
Coneixent a l’Islam i la comunitat musulmana de prop.
Definicions i ús correcte de les terminologies en els mitjans de comunicació.
Part 2
Com aconseguir l’article idoni quan parlem de la dona musulmana?
Exemples pràctics per a aplicar.
Part 3
Exercici pràctic.
Anàlisi i interpretació de notícies.
Part 4
Recomanacions.
Aconseguir una nova narrativa amb una finalitat inclusiva.

La formació serà impartida per Nadia Ziani Hammama, graduada en Periodisme i Informació i Documentació per la Universitat de Múrcia. Es dedica a la comunicació corporativa i online. Col·labora en el projecte europeu MAGIC com a responsable de l’anàlisi del tractament de la dona musulmana en la premsa espanyola.

El taller oferirà eines suficients perquè els i les periodistes obtinguen una perspectiva i una nova narrativa, aconseguint així una millora en la relació entre els mitjans de comunicació i la comunitat musulmana, amb especial èmfasi sobre les dones musulmanes i amb hijab.