(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes Valencians condemna i rebutja l’agressió violenta patida per diferents periodistes i fotoperiodistes durant la cobertura dels actes del 9 d’Octubre

10.10.2017
València, 10 d’octubre de 2017

La Unió de Periodistes Valencians censura, rebutja i condemna l’actitud violenta i incívica que van patir ahir diversos companys que van ser agredits per un grup de violents d’extrema dreta mentre realitzaven el seu treball.

Diversos periodistes i fotoperiodistes van ser increpats, amenaçats i agredits físicament, amb espentes i puntades, i fins i tot patiren intents de robatori del material fotogràfic, mentre cobrien la manifestació convocada per la Comissió 9 d’Octubre sota el lema ‘Sí al valencià’.

La Unió de Periodistes Valencians considera aquestes agressions una vulneració molt greu del dret a la informació lliure i veraç i exigeix que es desenvolupe una investigació per a esclarir els fets i identificar a tots i cadascun dels agressors amb la finalitat d’evitar que aquests incidents tornen a succeir-se.

A més, instem al Delegat del Govern a explicar, en una reunió formal i urgent que aquest mateix matí hem sol·licitat, per què la policia nacional no va garantir la seguretat dels periodistes.

Així mateix, la Unió de Periodistes Valencians es posa a la disposició dels professionals agredits, de la Fiscalia i de la policia nacional per a ajudar-los a esclarir els fets i identificar els culpables aportant tot tipus de testimoniatges i material gràfic dels professionals presents en la manifestació.

NOTA: Aquells/es que disposeu de material gràfic que puga servir per a la investigació i vullgueu compartir-lo podeu enviar-lo al correu: fotografia@unioperiodistes.org. Si l’arxiu és molt pesat, us demanem que l’envieu per WeTransfer. Gràcies per la vostra col·laboració.

Comissió Executiva