(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Convoquem la III edició de la Beca Emili Gisbert

19.01.2017

La Unió de Periodistes Valencians convoca la III beca d’investigació periodística Emili Gisbert.
Objectiu: investigar i aportar propostes de qualitat per a impulsar el sector periodístic, clau per a la societat, cultura i democràcia valenciana.

Proposta 2017:
La Unió de Periodistes Valencians convoca la tercera edició de la beca Emili Gisbert amb l’objectiu de crear la primera Guia de Dones Expertes Valencianes.

Tot i representar el 50% de la població, les dones continuen estant infrarepresentades en els mitjans de comunicació, tal com han deixat palés diversos estudis. Dites investigacions posen en evidència que, tot i els avanços assolits per les dones en les darreres dècades en el camp professional, els mitjans de comunicació construeixen una representació d’homes i dones diferenciada i asimètrica. Les dones tenen una menor presència mediàtica que els homes i, en moltes ocasions, quan la tenen, apareixen en una posició de menys prestigi i poder.
Aquest fenomen no deixa de ser el reflex d’una societat on la desigualtat de gènere continua sent una realitat. Tanmateix, els mitjans de comunicació, en tant que constructors de la realitat, tenen l’obligació de donar passos endavant en la visibilització de les dones com a agents actius en els diferents camps de la vida. Malauradament, però, les rutines informatives i l’acomodament provoquen que, moltes voltes de forma inconscient, els i les periodistes tendisquen a consultar majoritàriament els homes a l’hora de documentar-se en la seua tasca informativa diària.
Amb l’objectiu de trencar amb aquest cercle viciós i de promoure la visibilització de les dones, des de la Unió de Periodistes proposem la creació de la primera Guia de Dones Expertes Valencianes. Es tracta de crear un cens de dones expertes en els diferents àmbits professionals amb l’objectiu últim de posar a l’abast dels i les periodistes una base de dades digital de consulta lliure i gratuïta on apareguen dones expertes en tots els camps de coneixement. Aquesta base de dades s’haurà d’elaborar en col·laboració amb les universitats valencianes i els col·legis professionals.

1.- Els requisits per a optar a la beca Emili Gisbert: 

  • Estar associat a la Unió de Periodistes Valencians i tindre al dia el pagament de les quotes.
  • Estar a l’atur i donat d’alta al SERVEF com a demandant d’ocupació.
  • Acreditar experiència en matèria d’Igualtat de gènere.
  • Les persones triades hauran de tindre disponibilitat completa per al projecte durant tres mesos.
  • Es valorarà positivament els coneixements en matèria de catalogació i indexació.

2.- Els/les interessats/des a presentar-se a la convocatòria hauran d’enviar, fins a l’1 de febrer de 2017 a administracio@unioperiodistes.org la següent documentació:

  • Nom i cognoms.
  • Document acreditatiu d’estar donat d’alta al SERVEF com a demandant d’ocupació.
  • Curriculum vitae.
  • Document que acredite l’experiència en matèria d’igualtat.

3.- Jurat: la Comissió Executiva valorarà i estudiarà tots els candidats/des dels quals n’escollirà un/a. La resta de candidats/es que es presenten a la beca Emili Gisbert passaran a formar part d’una borsa de becaris/es. En cas la persona triada trobara ocupació, s’adjudicaria la beca per ordre de llista en la borsa de becaris/es.

4.- Metodologia per a desenvolupar el treball objecte de la beca: el/la candidat/a triat/da treballarà sobre un projecte que ha desenvolupat la Unió de Periodistes Valencians per a crear aquesta Guia d’Expertes.

5.- Termini per a lliurar el treball final: tres mesos a partir de la concessió de la beca.

6.-Quantia de la beca: 3.500 euros per a 1 beca.

7.- La presentació a la convocatòria de la beca Emili Gisbert suposa l’acceptació total d’aquestes bases.

8.- El document final s’aprovarà en Assemblea Extraordinària convocada per la Unió de Periodistes Valencians.