(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes Valencians i l’Asociación de la Prensa de Alicante expressen la seua disconformitat amb el procés de reobertura d’à.

23.05.2017

La Unió de Periodistes Valencians i l’Asociación de la Prensa de Alicante, com a organitzacions majoritàries de professionals de la informació en el territori valencià, volen expressar la seua disconformitat amb el procés que està portant a terme el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) per a la reobertura de la nova radiotelevisió pública valenciana, à.

En primer lloc, denuncien l’exclusió de les associacions majoritàries de periodistes en tot aquest procés, ja que no s’està tenint en compte la seua opinió, a diferència del que va ocórrer per exemple en l’elaboració de la Llei 6/2016, de 15 de juliol, de la Generalitat, del Servei Públic de Radiodifusió i Televisió d’Àmbit Autonòmic, de Titularitat de la Generalitat.

En aquest sentit, tot i reconéixer la legitimitat dels sindicats per a negociar qüestions claus com la plantilla del nou ens o els barems per a l’accés a les borses provisionals, ambdues associacions hagueren volgut ser escoltades pel Consell Rector com a representants majoritaris dels professionals del periodisme valencià. En la mateixa línia, tampoc s’hi ha comptat per a participar en la comissió encarregada de redactar el llibre d’estil de la CVMC.

En segon lloc, lamenten la falta de transparència amb la qual s’està desenvolupant aquest procés. La documentació que aprova el Consell Rector no és pública i la seua activitat es coneix parcialment via nota de premsa o filtracions periodístiques.

Per últim, tant la Unió de Periodistes Valencians com l’Asociación de la Prensa de Alicante volen reiterar una vegada més la seua disposició a dialogar amb el Consell Rector totes les qüestions d’interés de la reobertura del nou ens que afecten directament els periodistes, sobretot les relacionades amb les futures contractacions per a garantir la igualtat d’oportunitats. El nou model públic de televisió i ràdio en valencià ha de construir-se sobre bases sòlides, la qual cosa implica escoltar i donar veu a tots els professionals que han de participar-hi.