(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes Valencians exigeix a RTVE el respecte a la independència dels i les professionals que treballen a la Comunitat Valenciana

09.05.2018

València, 9 de maig de 2018.

La Unió de Periodistes Valencians exigeix als directius de RTVE el respecte a la independència, veracitat i pluralitat dels i les professionals que hi treballen a València, arran la dimissió de l’editora dels informatius del centre territorial de la cadena pública a la Comunitat Valenciana per la censura des del dit centre i des de Madrid en l’emissió del vídeo de les paraules de la Secretària d’Estat de Comunicació, on se li escolta dir “os jodéis” contra els jubilats que es manifestaven a Alacant.

Així, l’Executiva de la Unió de Periodistes Valencians lamenta l’atac contra els principis que han de regular el servei públic de comunicació i que han provocat la dimissió de l’editora dels informatius de RTVE-Comunitat Valenciana. Es tracta d’una greu retallada de la llibertat d’expressió i del dret a la informació que s’exerceix des d’una cadena pública contra els i les professionals de la informació i, per extensió, contra la ciutadania.

Des de la Unió de Periodistes Valencians considerem que la censura al vídeo de la Secretària d’Estat de Comunicació pels directius del centre territorial i de Madrid suposa una flagrant vulneració de la independència, el pluralisme i l’objectivitat en el treball dels i les periodistes de RTVE-Comunitat Valenciana.

A més a més, des de la Unió de Periodistes també volem manifestar el nostre suport a Arantxa Torres, l’editora dels informatius TVE-València, per la decisió presa en defensa del dret a la informació, la pluralitat i la veracitat informativa.

Comissió Executiva.