(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes demana el manteniment de les beques de la Generalitat per a periodistes però complint amb la legalitat

20.11.2019

La Unió de Periodistes Valencians lamenta la possible desaparició, a partir del pròxim any, de les beques de formació de la Generalitat Valenciana per a periodistes, tal com va anunciar ahir el president Ximo Puig.

Des de la Unió de Periodistes considerem que aquestes beques s’han de mantindre però amb el seu caràcter formatiu, complint amb la legalitat i no utilitzant-les per a substituir llocs de treball amb becaris i becàries. Abús que, cal recordar, també es dóna als mitjans de comunicació privats.

En una professió tan precaritzada com la nostra, les beques de la Generalitat representen una oportunitat per als periodistes que comencen la seua trajectòria professional. Per això, en comptes d’eliminar-les, cal fer un replantejament de les bases i posar fi a la mala praxi que s’ha perllongat en el temps.

No és presentable que s’abuse dels drets laborals dels i les informadores, i que com a única solució a aquest greu problema es decidisca la possible cancel·lació del programa de beques.