(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes denuncia la prohibició per als periodistes d’accedir a les Corts malgrat l’avanç en la desescalada

30.05.2020

La Unió de Periodistes Valencians denuncia la prohibició de les Corts Valencianes perquè periodistes i fotoperiodistes puguen accedir al Parlament en la fase 2 de la desescalada, amb la qual cosa s’impedeix la realització de la seua tasca informativa pròpia d’una activitat considerada essencial pel Govern espanyol. La Unió de Periodistes ja va plantejar formalment a les Corts la necessitat de tornar a permetre la presència dels informadors dins l’Hemicicle, ja que amb l’avanç del pla de desescalada, el mateix Parlament ha recuperat les sessions plenàries i continua amb el desenvolupament de les comissions.

No obstant això, cap informador ha pogut encara entrar al Parlament valencià, malgrat que des de la Unió de Periodistes hem plantejat la nostra disposició a trobar un punt d’equilibri entre els protocols de seguretat per la Covid-19 i la garantia que, almenys, puga començar a treballar presencialment el col·lectiu de fotoperiodistes, que directament està impossibilitat per a realitzar la seua feina d’una manera telemàtica com sí que pot fer la resta de periodistes.

La negativa de les Corts a reconsiderar per a la fase 2 de la desescalada l’actual prohibició de la presencialitat del personal dels mitjans de comunicació contrasta, a més, amb la disposició del Govern valencià a estudiar la recuperació de les rodes de premsa presencials en el nou escenari, tal com hem demanat també des de la Unió de Periodistes en línia amb Moncloa. Cal recordar que Moncloa ja està organitzant rodes de premsa presencials combinades amb videoconferència, atesa la limitació d’aforament.

Per tant, demanem a la Mesa de les Corts que reconsidere l’esmentada prohibició de la presència física de periodistes, que segons es justifica va ser dictada pel Comité de Seguretat i Salut però en un informe del passat 1 de maig. És a dir, abans fins i tot del començament de la desescalada.

#InformacióElTeuDret
#InformarElNostreDret