(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

‘Com informar sobre conflictes, crisis humanitàries i de refugi des d’un enfocament de gènere i DDHH des del cas del territori Palestí ocupat (tPo)’

28.12.2022

El taller és gratuït, com que les places són limitades cal inscriure’s enviant un email a: administracio@unioperiodistes.org. Us respondrem confirmant la vostra plaça.

Des de la Unió de Periodistes Valencians col·laborem amb UNRWA en l’organització d’aquest curs online que s’impartirà el dimarts 17 de gener de 9:30 a 11:30 hores.

El taller és gratuït, com que les places són limitades cal inscriure’s enviant un email a: administracio@unioperiodistes.org. Us respondrem confirmant la vostra plaça.

L’objectiu de la formació és facilitar l’adquisició de coneixements i eines a professionals de la comunicació per a realitzar cobertures mediàtiques sobre crisis humanitàries, conflictes i situacions de refugi, que contribuïsquen a generar consciència crítica entre la ciutadania valenciana. Aquesta formació aporta claus de treball, eines i pistes concretes a periodistes i fotoperiodistes per a produir
informació amb enfocament de gènere i DDHH, amb la finalitat de:

• Enfrontar la cultura dels estereotips i contrarestar el relat dominant.
• Bandejar les imatges i els llocs comuns que es produeixen sobre dones i xiquetes en contextos de conflicte, crisis humanitàries i de refugi, com en el cas del tPo.
• Deixar de reproduir l’imaginari col·lectiu que pesa sobre les dones com a víctimes i subjectes passives de la societat.
• Fomentar una cobertura informativa lliure de tòpics, que ens ajude a comprendre realitats complexes, i contribuïsca a la construcció d’una ciutadania crítica, informada i mobilitzada pels DDHH.

La metodologia de la sessió serà participativa, reflexiva i pràctica, combinant teoria amb exercicis pràctics per al debat i l’intercanvi d’experiències.
El material pedagògic de referència serà la Ruta M. Guía para Periodistas. Cómo informar de conflictos y situaciones humanitarias con enfoque de género desde el caso del territorio Palestino ocupado publicada per UNRWA Comunidad Valenciana.

PROGRAMA COMPLET