(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes sol·licita a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies el fi de la censura i les fiscalitzacions en el programa de ràdio El Rall

11.12.2023

Arran de la denúncia pública de censura dels membres del pòdcast “El dolcet pal café”, de la seua secció en el programa El Rall emés per la ràdio d’À Punt i les ràdios membres de la XEMV -xarxa d’emissores municipals valencianes-, hem conegut que este no és un cas aïllat. La fiscalització i censura és una pràctica habitual des de l’arribada del nou coordinador del programa, Salva Gómez. Les ingerències en els continguts, la censura de temes amb relació amb Escola Valenciana o la memòria històrica, i la contractació de personal afí sense experiència prèvia en el sector, ha sigut el modus operandi del nou coordinador del programa. El cas de “El dolcet pal café”, on se censuraren preguntes humorístiques com “Quin és el cognom real de Paco Telefunken?” o “Com era la camisa que portava Genar Martí el dia del tancament de Canal 9?” és només un exemple més.

Ens sembla molt greu que este programa de ràdio, que va sorgir com una iniciativa plural de la XEMV, s’haja convertit en un instrument al servei del seu director. De fet, la majoria d’estes emissores locals han deixat de participar en la creació de continguts del programa, que des de 2018 es va crear per a donar veu a les iniciatives culturals i socials de les comarques valencianes. El programa El Rall, patrocinat i coordinat per part de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), s’emet per la ràdio d’À Punt i per la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes. Per tant, demanem que tant el Consell Rector d’À Punt Mèdia com la FVMP garantisquen la neutralitat informativa i el fi de censura en El Rall.